image

Leerlingen VS aangeklaagd wegens 'hacken' schoolcomputers

donderdag 1 oktober 2015, 16:43 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn zeven leerlingen van een high school aangeklaagd wegens het hacken van schoolcomputers. Volgens de Amerikaanse televisiezender WSOC-TV wist één van de leerlingen een beheerderswachtwoord te kraken en deelde dit vervolgens met de andere leerlingen.

Gedurende twee dagen gebruikten de leerlingen het wachtwoord om toegang tot de computers van andere leerlingen te krijgen. Zo konden de leerlingen de webcam inschakelen en de muis bewegen. Dat lijkt erop te wijzen dat de school beheerderssoftware op de computers had geïnstalleerd. De studenten hadden via het wachtwoord ook toegang tot gevoelige informatie, maar zouden geen cijfers of rapporten hebben aangepast. De school heeft de leeringen geschorst en de wachtwoorden gewijzigd. De leerlingen, tussen de 14 en 18 jaar oud, moeten zich volgende maand voor de rechter verantwoorden.

Reacties (2)
01-10-2015, 23:28 door [Account Verwijderd]
Heh. Totale overkill en/of paniekreactie. Ik hoop dat die gastjes geen strafblad krijgen als ze daadwerkeijk van de belangrijke informatie zijn afgebleven.
05-10-2015, 15:10 door Anoniem
met dit kleine beetje info zeg ik. laat die kids om tafel met IT. en uitleggen hoe ze erachter zijn gekomen. zodat de IT leert van hun fouten.
Daarnaast moet de IT enig sinds achter de oren krabben en denken What the hell happend.
Zeker als er geen schade in de vorm van cijfer aanpassing en dossier aanpassing is gedaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.