image

Achmea gaat klanten korting geven in ruil voor data

donderdag 1 oktober 2015, 13:22 door Redactie, 47 reacties
Laatst bijgewerkt: 01-10-2015, 16:18

Schadeverzekeraar Achmea gaat klanten premiekorting geven als ze meetkastjes in hun huis en auto installeren. Dit zou klanten namelijk stimuleren om veiliger te wonen en te rijden, zo meldt het Financieele Dagblad. Achmea gaat hiervoor samenwerken met Google Nest, dat een slimme thermostaat met rookmelder levert. Klanten die de apparatuur installeren krijgen korting.

In het geval van de data die via de autokastjes worden verkregen moet dit voor een veiligere rijstijl zorgen. Volgens de verzekeraar blijven de gegevens van de klant. "Het blijft de informatie van de klant. Die kan besluiten of hij de informatie wil delen met ons of niet. Doet hij dat, dan krijgt hij een lagere verzekeringspremie", zegt directeur Markt Strategie Albert Spijkman. Achmea heeft gesprekken met Google gehad om te kijken wat beide partijen aan elkaar hadden. Zo kwam de verzekeraar bij Nest uit, aldus Spijkman.

Volgens de directeur hebben beide partijen hetzelfde doel, namelijk het veilig maken en houden van huizen. "Nu gaan we verzekeringen koppelen aan mensen die dit soort preventieve hulpmiddelen in hun huis nemen", zo laat Spijkman weten. Hij stelt dat Achmea bereid is de premie te verlagen als mensen dit soort apparaten installeren. "Als de klant veiliger woont, hebben wij minder schade. Maar het is ook beter voor de klant. Die woont veiliger. De internet of things gaat een belangrijke rol spelen in ons leven."

Update

Burgerrechtenbeweging Bits of Freedom (BoF) is kritisch over de plannen van Achmea. Zo zal de korting van klanten die data delen op andere klanten worden verhaald. "Als jij minder wilt betalen, moet een ander meer betalen. Van korting is er dus geen sprake, enkel het verschuldigde bedrag - de omzet die Achmea wil maken - wordt anders over de klanten verdeeld. En wordt afhankelijk van je inkomen, postcode, baan of afkomst. Deze ontwikkeling staat lijnrecht tegenover het grondbeginsel van verzekering, namelijk gedeeld risico onafhankelijk van individuele gevallen", aldus Evelyn Austin van BoF.

Reacties (47)
01-10-2015, 13:28 door Anoniem
Dat Albert Heyn haar bonuskaart-data nog niet aan Google heeft verkocht verbaast me ...
01-10-2015, 13:33 door Anoniem
Hier past maar één woordje: NJET!
01-10-2015, 13:35 door Anoniem
Het gaat m.i. niet over veiliger wonen, want de klant die geen claims indient de afgelopen 30 jaar, kan niet worden verweten onveilig gewoond te hebben. Ik houd er rekening mee dat een andere reden is om die gegevens van klanten te gaan collecteren.
01-10-2015, 13:38 door Anoniem
Om de verkeersveiligheid verder te vergroten: ontneem de mensen die zich NIET aanmelden hun rijbewijs om zelfstandig te rijden en plaats ze in een zelfsturende auto, ook van Google.
01-10-2015, 13:55 door Anoniem
Zinloos en discrimenerend project (privacy bewustzijn wordt bestraft); wegmisbruikers, opgefokte jeugd en seniele ouderen betalen al meer als ze meer aanrijdingen veroorzaken. Bonus malus heet dat.
01-10-2015, 13:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-10-2015, 14:04
"Beste klant,

We kunnen uitlezen dat u op de dag van uw ongeluk 47 minuten achter 1 aan het rijden was. Hiermee gaat u in tegen het advies van Veilig Verkeer Nederland dat u na elke 45 minuten rijden, 15 minuten rust moet nemen.
Als u dit wel had gedaan, had u misschien een betere reactiteit gehad en had u de dronken, doorgesnoven persoon die te hard reed en het rode stoplicht negeerde kunnen zien aankomen en het ongeluk kunnen vermijden.
Hierdoor zijn wij van mening dat u geen recht kan maken op uw verzekering en wensen wij u veel plezier met uw blijvend letsel."

Het kan zijn dat ik het heel erg negatief inzie, maar wat zal ze tegenhouden zulke dingen ten minste te gaan proberen?
(Een soort gelijk iets is een familie lid al overkomen. Na veel ge-touwtrek zijn ze toch over de brug gekomen...)
01-10-2015, 13:58 door Anoniem
Verkapte data mining is dit, met een boete voor iedereen die dit verdienmodel niet actief wil ondersteunen.

Walgelijk !
01-10-2015, 14:02 door ben987 - Bijgewerkt: 01-10-2015, 14:25
is dit niet een vorm van discriminatie of zo, om klanten korting te geven als tegenprestatie voor het aanschaffen en installeren van allerlei spionage-shit, (wat natuurlijk ontzetten "goed" voor de klant is) ?
want mensen die het geld er niet voor hebben voor het aanschaffen en installeren van allerlei spionage-shit, worden dus financieel achtergesteld.


leuk, zo een spionage kastje in jouw auto, rij gedrag monitoren, hypothetisch voorbeeld, beste bestuurder, wij van de stasi-achmea, hebben (3x) kunnen constateren dat u ongewenst rijgedrag vertoont, u wordt uitgesloten van verzekering, u bent een te groot risico.
wij streven naar klanten die premie betalen met levenslang schadevrij verleden.....


" De internet of things gaat een belangrijke rol spelen in ons leven."

niet in mijn leven !!
01-10-2015, 14:02 door Anoniem
Ik vraag me af of dit wettelijk wel mag.

Is er geen sprake van discriminatie van diegenen die geen geneuzel in hun data willen?
Zij moeten immers nu meer premie gaan betalen.
01-10-2015, 14:09 door Anoniem
"Volgens de directeur hebben beide partijen hetzelfde doel, namelijk het veilig maken en houden van huizen."

Dat is hun doel helemaal niet! Hun doel is om "alles over je te weten te komen"...

Uiteindelijk gaat het dus zo worden dat we in de toekomst moeten gaan betalen om dat kleine stukje privacy, wat we nog hebben, te mogen behouden...
01-10-2015, 14:13 door Anoniem
Door ben987: " De internet of things gaat een belangrijke rol spelen in ons leven."

niet in mijn leven !!

Met 12 reacties gisteren, stond je internetdinges anders behoorlijk centraal.
Over de rol en mate van belangrijkheid die deze bijdragen speelde in het leven van ons lezers hier heb ik ook minder twijfels.
01-10-2015, 14:17 door Spiff has left the building
Door ben987, 14:02 uur:
mensen die het geld er niet voor hebben voor het aanschaffen en installeren van allerlei spionage-shit, worden dus financieel achtergesteld.
Ha, het wordt wellicht aangeboden als "tijdelijk gratis upgrade", net zoals de slimme meter en Windows 10 ;-)
01-10-2015, 14:21 door Mansan
Blijkbaar heeft een Achmea marketing baas de opvolger van 1984, het boek De Cirkel van Dave Eggers, gelezen....
01-10-2015, 14:30 door Reinder
Ik vraag me af hoe lang het nog duurt voordat de polis met kastje als de standaard polis wordt aangeboden, en de polis met "korting" als de standaard prijs wordt geadverteerd. Ik vrees niet zo lang. Je privacy willen beschermen wordt dan een "optionele module" die je extra geld gaat kosten. Twijfelachtige ontwikkeling dit, alhoewel aan de andere kant het particuliere bedrijven natuurlijk vrij staat om zelf hun tarieven te bepalen en zij dit soort polissen mogen aanbieden.
01-10-2015, 14:31 door Mozes.Kriebel
Privacy kost blijkbaar geld. And so it begins...
01-10-2015, 14:34 door ben987
hee, nieuw business model !

je wordt verzekeraar , en gaat alleen mensen selecteren waarvan je zeker weet dat ze nooit gaan claimen.

joehoeeee, ik word rijk :-)
01-10-2015, 14:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2015, 14:41 door ben987
Door Spiff:
Door ben987, 14:02 uur:
mensen die het geld er niet voor hebben voor het aanschaffen en installeren van allerlei spionage-shit, worden dus financieel achtergesteld.
Ha, het wordt wellicht aangeboden als "tijdelijk gratis upgrade", net zoals de slimme meter en Windows 10 ;-)
spiff, de slimme meter mag je weigeren,maar dat weten een hoop mensen niet en de overheid/energiebedrijven spelen een vies spelletje om op slinkse wijze dat ding toch geïnstalleerd te krijgen.


en w10 hoeft niemand te installeren, niemand hoeft überhaupt windows te installeren.
01-10-2015, 14:47 door Anoniem
Schadeverzekeraar Achmea gaat klanten premiekorting geven als ze meetkastjes in hun huis en auto installeren. Dit zou klanten namelijk stimuleren om veiliger te wonen en te rijden

Extra informatie vergaren om te kijken of men schade kan uitsluiten, dat is natuurlijk geen doelstelling. Een rookmelder in mijn huis daar heb ik niets op tegen, met of zonder korting op een verzekering voor brandschade. Maar een kastje in mijn auto dat mijn gedrag bijhoudt in ruil voor een iets lagere premie ? Nee dank.

De verzekeraar is je vriend niet, en kijkt slechts hoe men zo min mogelijk kan uitkeren.....
01-10-2015, 15:02 door Preddie
Nu is het korting als je het toestaat, straks is het extra betalen als je weigert ;)

Met andere woorden de mensen die minder bedeeld zijn, zijn straks verplicht hun privacy te verkopen als ze zich willen verzekeren.

"Volgens de directeur hebben beide partijen hetzelfde doel, namelijk het veilig maken en houden van huizen."

Volgens mij is dat helemaal geen doel van de verzekeraar, volgens mij is juist het doel gezamenlijk risico's kunnen dragen die j als individu niet kan dragen. (ohja, en winst maken natuurlijk....)

" Hij stelt dat Achmea bereid is de premie te verlagen als mensen dit soort apparaten installeren. "

Zo gaat het waarschijnlijk niet werken, je moet het installeren en zonder voorwaarde de gegevens met Achmea delen. Zo dat men beter instaat is te onderbouwen waarom men een claim niet hoeft uit te keren.
01-10-2015, 15:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2015, 15:41 door Anoniem
Door Bert Linux: De volgende uitbreiding zou zomaar een adem analyse, urine controle en een bloed controle apparaat kunnen zijn.
Dagelijks 3x op vaste tijden verplicht gebruik van maken om de leefstijl te checken of je wel gezond leeft.
Zou een goede reden kunnen zijn om operaties en bepaalde medicijnen niet meer te vergoeden vanwege je leefstijl en gedrag.

Overtrokken, maar snap je punt.
Dit kan makkelijk een wending nemen naar een systeem als in de US.

Privatiseren zou de kosten drukken, toch?
Dus meer betalen EN je privacy kwijt.

Wat een teleurstelling die hele EU en de regie van ons land.
Ik schaam me tegenwoordig echt voor dit volk.
01-10-2015, 15:55 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vraag me af of dit wettelijk wel mag.

Is er geen sprake van discriminatie van diegenen die geen geneuzel in hun data willen?
Zij moeten immers nu meer premie gaan betalen.

Ik meen me te herinneren dat ik ooit een uitspraak van de rechter heb gelezen over de AH bonus kaart zaak.
Klanten zonder bonus kaart voelden zich gediscrimineerd omdat ze meer moesten betalen en de rechter heeft toen uitgesproken dat dat inderdaad niet toegestaan is. AH mag geen onderscheidt maken tussen wel en geen bonuskaarthouders en moet dezelfde prijzen hanteren voor iedereen.

Weet niet of dit ook op gaat voor verzekeraars natuurlijk maar het principe lijkt mij het zelfde.
01-10-2015, 16:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-10-2015, 16:51 door Anoniem
Uiteindelijk gaat het dus zo worden dat we in de toekomst moeten gaan betalen om dat kleine stukje privacy, wat we nog hebben, te mogen behouden...

Door steeds overal mee in te stemmen bijvoorbeeld, wij hebben niets te verbergen,het gemak dient de mens, sociale media.
Hebben wij als gewone burger onze privacy verspeelt.
Deze zal er alleen nog maar voor een kleine groep zijn en wie dat dan zijn is niet zo moeilijk te begrijpen.
En die genen die ons hier voor hebben gewaarschuwd werden niet geloofd.
01-10-2015, 17:16 door MeowSec
Door CFK: "Beste klant,

We kunnen uitlezen dat u op de dag van uw ongeluk 47 minuten achter 1 aan het rijden was. Hiermee gaat u in tegen het advies van Veilig Verkeer Nederland dat u na elke 45 minuten rijden, 15 minuten rust moet nemen.
Als u dit wel had gedaan, had u misschien een betere reactiteit gehad en had u de dronken, doorgesnoven persoon die te hard reed en het rode stoplicht negeerde kunnen zien aankomen en het ongeluk kunnen vermijden.
Hierdoor zijn wij van mening dat u geen recht kan maken op uw verzekering en wensen wij u veel plezier met uw blijvend letsel."

Het kan zijn dat ik het heel erg negatief inzie, maar wat zal ze tegenhouden zulke dingen ten minste te gaan proberen?
(Een soort gelijk iets is een familie lid al overkomen. Na veel ge-touwtrek zijn ze toch over de brug gekomen...)

Dat was ook meteen mijn gedachten.

en de vraag is hoeveel korting. En hoeveel is je je privacy waard.
een slimme meter kan ook zien wanneer je minder stroom gebruikt dan normaal wat eventueel betekend dat je niet thuis ben. ook handig voor inbrekers als die dat vanaf afstand kunnen hacken.

of de UWV die de data krijgt/in mag zien
oh vorige week toen we bij u waren gebruikte u zoveel en toen was is ziek. maar nu gebruik ik veel minder en staat nog steeds als ziek gemeld hoe kan dat.
01-10-2015, 17:52 door karma4
Door Bert Linux: @ Vandaag, 15:41 door Anoniem
Het is wel een verzekering maatschappij wat hier mee aankomt dus alles is denkbaar om maar zo min mogelijk uit te hoeven betalen.
En hoe kan je hier het beste achter komen, door iedereen te monitoren.
En we noemen het bezuinigingen en verstandig omgaan met de uitgaves om de premies zo laag mogelijk te houden.
Eens. Het is een slechte zaak om zo iedereen te monitoren.

Nu viel me je avatar op Bert Linux. Al die IOT apparaten draaien Linux, de meeste althans. Gaan we de schuld nu bij:
a/- het OS zoeken dat zoiets technisch mogelijk maakt
b/- het bedrijf (Achmea) dat met dit idee komt
c/- de overheid die het wel goed vindt (privatisering - kostenbesparing US model)
01-10-2015, 18:03 door MazeMouse
Door Predjuh: Nu is het korting als je het toestaat, straks is het extra betalen als je weigert ;) .
Het is nu al extra betalen voor privacy want als het met die korting kan betekend eigenlijk dat je altijd al teveel betaald voor je premie en de "kortingsprijs" realistischer is voor de geboden diensten.
01-10-2015, 18:11 door Anoniem
Moet de titel van dit artikel niet zijn "Achmea verlaagt premies en verhoogt deze meteen weer voor klanten die geen kastje willen nemen"?
01-10-2015, 20:41 door Anoniem
Alleen wanneer Achmea de Broncode voor die kastjes openbaar maakt, en er ten alle tijde ook door de klant gecontroleerd kan worden dat het inderdaad DIE software is die in dat kastje draait, Dan zou het mogelijk acceptabel kunnen zijn.
Als aan bovenvermelde voorwaarde niet voldaan wordt, dan wordt dit het zoveelste geval waar de macht weer eens eenzijdig bij de andere kant (het grote bedrijf) ligt.
01-10-2015, 20:57 door Anoniem
Slim van Achmea en er zijn altijd een paar zieke consumenten die er in trappen .
De overheid doet dit al jaren en nu gaan de commercielen daarin mee.Da's logisch.
(Overheid:Tappen kabels,ciot,ecall,ovvolgchip,bsn,hielprik dna etcetc..)

Tip voor Achmea, vraag gewoon de geheime data van de hielprikjes op, ben je gelijk klaar.
(dit gaat inderdaad gebeuren..de overheid heeft de data al liggen.)
(voor deze tip aan Achmea wil ik wel even 2.5 miljard bonus per jaar..en van mijn familie-dna-hielprik-info blijven jullie af..)
01-10-2015, 21:55 door Anoniem
Kastje uit de auto halen en thuis laten liggen; 0 km gereden, geen risico, nog meer korting.

Zijn er overigens geen dummy/virtuele gps antennes te krijgen, die een voorgeprogrammeed parcours kunnen afspelen...? Dat zou de oplossing zijn om veel korting te krijgen zonder privacy op te offeren.

Verder is dit proefballonetje gewoon hardstikke illegaal omdat het massadiscriminatie is. Als zware piet als traditie verboden moet worden, dan is dit initiatief van Achmea minimaal een zwaar misdrijf tegen de rechten van de mens; gelijke behandeling. Als een burgercollectief of stichting deze verzekeraar gaat aanklagen, maken ze een uitstekende kans.

Verder zou de top van Achmea er goed aan doen per direct hun ontslag in te dienen. Sjoemelsoftware in auto's is een ding, maar discriminatie en spionage kastjes in auto's is nog veel gestoorder.
01-10-2015, 23:15 door Anoniem
Vreemd verhaal. Volgens NEST is er helemaal geen samenwerking met Achema.

http://www.nu.nl/gadgets/4137065/nest-ontkent-samenwerking-met-achmea.html
02-10-2015, 00:23 door Anoniem
Buiten big-data gaat het bedrijven tegenwoordig om winstmaximalisatie (efficientie).
Voorbeeld: slimme meter

Energiebedrijven hebben een leveringsverplichting. Dus de stroom die je wilt gebruiken moet op elk moment leverbaar zijn. Wettelijk geregeld. Met de slimme meter kunnen ze gedetailleerd inzicht krijgen in je stroomgebruik. Zo kan er nauwkeurig bepaalt hoeveel stroom wordt gebruikt per huishouden in een bepaald tijdvak en daar de productie van stroom op aanpassen.

Vergeet niet het feit dat bedrijven data ook verzamelen buiten de eigen business,gewoon via internet. Veel tracking aanwezig maar ook zat mensen die privacygevoelige data op sociale media plempen. Gekoppeld aan (meer) andere gegevens en je kunt misschien een claim gedag zeggen of een hypotheek geweigerd zien worden...

;-)
02-10-2015, 01:19 door ben987 - Bijgewerkt: 02-10-2015, 01:24
Door Anoniem:
Door ben987: " De internet of things gaat een belangrijke rol spelen in ons leven."

niet in mijn leven !!

Met 12 reacties gisteren, stond je internetdinges anders behoorlijk centraal.
Over de rol en mate van belangrijkheid die deze bijdragen speelde in het leven van ons lezers hier heb ik ook minder twijfels.
grappig hoe je 12 reacties van mij op een openbaar forum probeert gelijk te schakelen aan het jouw huis, jouw auto en verzekering aan te sluiten aan het www inclusief het monitoren?
.
en dan ook nog uiteindelijk op de man gaan spelen ipv inhoudelijke argumenten ?
.
man, man (of vrouw) hoe triest...
02-10-2015, 01:46 door CrioWria
Als klap op de vuurpijl komt dan ook nog 'journalist' Mathijs Bouman dit even voor Achmea promoten bij DWDD. Lijkt bijna wel een reclame campagne van de overheid dat het plebs moet gaan denken dat big data iets fanatisch is waarmee je 'n gefingeerde korting kunt krijgen. Schaamteloos dat Mathijs Bouman hier aan meewerkt het zal 't geld wel weer zijn.
02-10-2015, 07:50 door Anoniem
Nog even en we worden geinjecteerd met een chip die:

- GPS tracking doet (handig voor de overheid, wie was waar op welk tijdstip)
- Detecteerd of je sport (ook handig om de premie's op te schroeven)
- Detecteerd of je wel voldoende nachtrust hebt gehad (handig bij een ongeval om geen schadebedrag uit te hoeven keren)
-
-
- (wees creatief en verzin zo nog een half dozijn zaken die we hier mee kunnen oen)

Anyhoe, ik zou wel eens zo'n kastje willen "bekijken" en kijken hoe makkelijk het is om data te manipuleren etc. ennuh, misschien wat off topic, maar leuk dat zo'n kastje wordt geinstalleerd, maar wie betaald de energie dat dat ding verbruikt?
02-10-2015, 12:11 door Anoniem
"Het blijft de informatie van de klant. Die kan besluiten of hij de informatie wil delen met ons of niet. Doet hij dat, dan krijgt hij een lagere verzekeringspremie", zegt directeur Markt Strategie Albert Spijkman.

Ik betwijfel of je een lagere premie krijgt als uit de informatie blijkt dat je onveilig rijdt. Dat zal wel ergens in de voorwaarden verborgen staan.

Peter
02-10-2015, 13:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-10-2015, 14:03 door Rolfieo
Door Anoniem: Kastje uit de auto halen en thuis laten liggen; 0 km gereden, geen risico, nog meer korting.[/q]
Todat je een aanrijding hebt, en volgens het kastje stond je auto thuis => niet verzekerd, dus mag je alles zelf betalen. Fraude is altijd een goed advies.


[q]Zijn er overigens geen dummy/virtuele gps antennes te krijgen, die een voorgeprogrammeed parcours kunnen afspelen...? Dat zou de oplossing zijn om veel korting te krijgen zonder privacy op te offeren.[/q]
Idem Fraude. Komt vroeg of later een keer uit. En net lullig als je het dan hard nodig hebt.

[q]Verder is dit proefballonetje gewoon hardstikke illegaal omdat het massadiscriminatie is. Als zware piet als traditie verboden moet worden, dan is dit initiatief van Achmea minimaal een zwaar misdrijf tegen de rechten van de mens; gelijke behandeling. Als een burgercollectief of stichting deze verzekeraar gaat aanklagen, maken ze een uitstekende kans.[/q]
Op basis waarvan is dit illegaal?
Men bepaald nu ook al je auto verzekering op je leeftijd, postcode en nog meer statesieken informatie.

[q]Verder zou de top van Achmea er goed aan doen per direct hun ontslag in te dienen. Sjoemelsoftware in auto's is een ding, maar discriminatie en spionage kastjes in auto's is nog veel gestoorder.

Hoe zo? Blackboxen zijn bedrijfsauto's zijn al vrij normaal.
Dat jij het misschien niet wilt, is een 2de.


Door Predjuh: Nu is het korting als je het toestaat, straks is het extra betalen als je weigert ;)
Met andere woorden de mensen die minder bedeeld zijn, zijn straks verplicht hun privacy te verkopen als ze zich willen verzekeren.
Je kan hem ook omdraaien. Minder bedeelde kunnen straks gemakkelijker een auto verzekering betalen.
05-10-2015, 14:25 door Anoniem
Door Anoniem: Om de verkeersveiligheid verder te vergroten: ontneem de mensen die zich NIET aanmelden hun rijbewijs om zelfstandig te rijden en plaats ze in een zelfsturende auto, ook van Google.

Denk jij wel na bij wat je zegt? Wat is de maatstaf voor veilig rijden die ze gaan hanteren? Ik woon b.v. in de achterhoek en kom ieder weekend bij mijn ouders in Amsterdam. De straat waar ze wonen is bekend om de vele autoinbraken. Aangezien ze mijn locatie-gegevens hebben, is dat vermoedelijk onveilig gedrag. Onveilig gedrag heeft niet iets met rijstijl te maken, maar ook met het bezoeken van risicovolle locaties. Ik ken dan ook legio mensen, die zo'n kastje absoluut zullen weigeren en die tien keer beter rijden dan de gemiddelde nederlander. Mensen die al 30 jaar geen schade hebben (of veroorzaakt).
06-10-2015, 18:17 door Anoniem
Door Anoniem: Verkapte data mining is dit, met een boete voor iedereen die dit verdienmodel niet actief wil ondersteunen

Walgelijk !

Dat dus; en het nog onder valse voorwendselen ('goedkoper') proberen te verkopen ook; geeft maar weer aan hoe het met de intenties gesteld is. En eenmaal de deur op een kier met een 'vrijblijvende pilot van blackbox', glijden we vanzelf binnen 10 jaar af naar: blackbox of 300% verzekeringspremie. Kijk naar alle illegale data-harvesting die de belastingdienst doet; stelletje graaiers zijn het en zolang de overheid een graantje meepikt, vinden ze alles prima (over onze rug !) ...
06-10-2015, 19:55 door Rolfieo
Kijk naar alle illegale data-harvesting die de belastingdienst doet; stelletje graaiers zijn het en zolang de overheid een graantje meepikt, vinden ze alles prima (over onze rug !) ...

Welke illegaliteit bedoel bedoel je nu precies?
Want volgens mij doet de belastingdienst niets illegaal momenteel? Of je moet andere bronnen hebben?

De belastingdienst gebruikt momenteel wel big data, om fraude te detecteren.
Of je het daar mee eens bent of niet, is iets anders. Maar persoonlijk steun ik dit van harte.
07-10-2015, 19:52 door Anoniem
Gewoon op de pijnbank die hap. Er is vast wel een manier te vinden om de data in je voordeel aan te passen. :)
08-10-2015, 10:47 door Anoniem
Door Anoniem: Nog even en we worden geinjecteerd met een chip die:

- GPS tracking doet (handig voor de overheid, wie was waar op welk tijdstip)
- Detecteerd of je sport (ook handig om de premie's op te schroeven)
- Detecteerd of je wel voldoende nachtrust hebt gehad (handig bij een ongeval om geen schadebedrag uit te hoeven keren)
-
-
- (wees creatief en verzin zo nog een half dozijn zaken die we hier mee kunnen oen)

Anyhoe, ik zou wel eens zo'n kastje willen "bekijken" en kijken hoe makkelijk het is om data te manipuleren etc. ennuh, misschien wat off topic, maar leuk dat zo'n kastje wordt geinstalleerd, maar wie betaald de energie dat dat ding verbruikt?

Huh? Waarom zou dat nodig zijn. Een smartphone kan al die dingen al doen! En het is nog handig ook, zo'n slimme telefoon ;)
12-10-2015, 11:51 door HajoD
In wat ik gehoord heb, heb je in elk geval als Brave Hendrik de keuze om data doorgifte te doen. Of niet. Ik zou het niet doen, meer kwestie van privacy principe.

Waar ik nou wel voorstander van zou zijn, vergelijkbaar iets: jaarlijkse gezondheids-checkup bij huisarts waarbij o.a. naar vet% gewicht e.d. gekeken wordt, en die gegevens naar Zorgverzekeraar gaan. Ik ben er wel voorstander van dat mensen met duidelijk overgewicht en ongezond levende mensen veel meer voor gezondheidszorgpremie betalen.
12-10-2015, 15:31 door Anoniem
Door HajoD: In wat ik gehoord heb, heb je in elk geval als Brave Hendrik de keuze om data doorgifte te doen. Of niet. Ik zou het niet doen, meer kwestie van privacy principe.

Waar ik nou wel voorstander van zou zijn, vergelijkbaar iets: jaarlijkse gezondheids-checkup bij huisarts waarbij o.a. naar vet% gewicht e.d. gekeken wordt, en die gegevens naar Zorgverzekeraar gaan. Ik ben er wel voorstander van dat mensen met duidelijk overgewicht en ongezond levende mensen veel meer voor gezondheidszorgpremie betalen.

Als jij je data niet door wilt geven, hoe weten wij dan of jij niet stiekem heel ongezonde dingen doet in je vrije tijd of zelfs op je werk? Lijkt me dat we voor de zekerheid mensen die van alles verbergen ook maar een hogere premie laten betalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.