image

Kaspersky wint test met verwijderen van malware

vrijdag 2 oktober 2015, 14:48 door Redactie, 1 reacties

Anti-virussoftware moet malware niet alleen kunnen detecteren, ook het verwijderen van een infectie is onderdeel van een goede werkende virusscanner. Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives besloot daarom 16 beveiligingspakketten voor consumenten op het verwijderen van malware te testen.

In totaal werden voor de test 35 verschillende malware-exemplaren gebruikt die de pakketten moesten verwijderen. Daarbij werd er onder andere gekeken naar het achterlaten van uitvoerbare bestanden, MBR- of registeraanpassingen, aangepaste host-bestanden en programma's die door de malware waren uitgeschakeld en na de desinfectie nog steeds niet werkten, zoals Windows Taakbeheer en de Windows Registereditor.

Ook werden de pakketten beoordeeld op de eenvoud waarmee de malware werd verwijderd, zoals het verwijderen in normale modus, veilige modus, via een rescue disk of het bellen van de helpdesk om de infectie ongedaan te maken. Uiteindelijk konden de virusscanners maximaal 100 punten scoren. Kaspersky Lab zet met 93 punten de hoogste score neer, net voor Avast (89) en Bitdefender (89). Sophos (72) en ThreatTrack Viper (65) zetten de laagste score neer. Microsoft Windows Defender eindigt met 80 punten in de middenmoot.

Reacties (1)
06-10-2015, 09:55 door Anoniem
Lachen! Microsoft doet het op dit gebied dus gemiddeld beter dan Panda en Sophos.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.