image

Androidversie Firefox krijgt click-to-play voor afbeeldingen

zaterdag 3 oktober 2015, 06:46 door Redactie, 0 reacties

Om bandbreedte te besparen en ervoor te zorgen dat websites sneller laden heeft Mozilla aan een vroege testversie van Firefox 44 voor Android click-to-play voor afbeeldingen toegevoegd. Click-to-play is een mechanisme dat de browser nu gebruikt om browserplug-ins te activeren.

Een gebruiker zal in dit geval een extra click moeten verrichten voordat een website de browserplug-in kan aanroepen. Dit moet voorkomen dat gebruikers automatisch via kwetsbare browserplug-ins kunnen worden aangevallen, aangezien de gebruiker zelf nog de plug-in moet activeren. Click-to-play voor afbeeldingen werkt echter net iets ander en heeft vooral het besparen van dataverkeer en sneller laden van websites als reden. In het geval een afbeelding naar een grotere afbeelding linkt zorgt een enkele tap op het scherm dat de grotere afbeelding wordt geladen.

Een lange tap op de afbeelding toont het contextmenu waarin de gebruiker vervolgens kan kiezen om de afbeelding weer te geven. De optie geldt vooralsnog voor aparte afbeeldingen. Een gebruiker zal op een website met meerdere afbeeldingen dan ook verschillende keren moeten tappen voordat de afbeeldingen op de pagina worden weergegeven, aldus Soren Hentzschel die de feature ontdekte. Click-to-play voor afbeeldingen is aanwezig in de Nightly-versie van Firefox 44 en moet zelf door gebruikers worden ingeschakeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.