image

Gehackt softwarebedrijf betaalde afperser 40.000 dollar

zondag 4 oktober 2015, 14:36 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans softwarebedrijf dat eerder dit jaar werd gehackt heeft de hacker 40.000 dollar betaald om te voorkomen dat de gestolen gegevens online werden gezet. De dader alsmede zijn handlanger zijn echter opgepakt, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie laten weten.

Volgens de aanklacht zou de 32-jarige president van een Amerikaans transportbedrijf samen met een 20-jarige Servische man hebben gewerkt om het bedrijf te hacken en vervolgens af te persen. De man uit Servië wist in mei op de servers van het niet nader genoemde softwarebedrijf in te breken en dreigde gevoelige informatie, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, te publiceren tenzij het bedrijf 40.000 dollar zou betalen, aldus de aanklacht.

Als bewijs liet hij een deel van de gestolen informatie zien. Het softwarebedrijf besloot het gevraagde bedrag te betalen. Een deel van dit bedrag werd vervolgens opgenomen en gestort op de rekening van het transportbedrijf, dat recentelijk klant van het softwarebedrijf was geworden. De hacker liet het softwarebedrijf tevens weten dat hij voor het transportbedrijf werkte.

Afgelopen woensdag werd in de Verenigde Staten de president van het transport bedrijf aangehouden, terwijl de Servische autoriteiten de 20-jarige hacker arresteerden. Indien schuldig kan de president van het transportbedrijf tot een gevangenisstraf van 10 jaar worden veroordeeld. Of de man uit Servië zal worden uitgeleverd of dat er een uitleveringsverzoek is gedaan heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie niet laten weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.