image

Interpol en Europol starten taskforce tegen cybercrime

maandag 5 oktober 2015, 11:04 door Redactie, 3 reacties

Interpol en Europol gaan samen een taskforce starten die de internationale bestrijding van cybercrime moet verbeteren en waar opsporingsdiensten uit andere landen zich bij kunnen aansluiten. Ook zal er een samenwerkingsverband tegen misbruik van digitale valuta door criminelen worden opgezet.

Dat zijn twee van de resultaten van de Europol-Interpol Cybercrime Conferentie die vorige week in Den Haag plaatsvond. De Joint Cybercrime Cooperation & Compatibility Taskforce van Europol en Interpol zal een compatibiliteitsoverzicht maken om de verschillende juridische systemen en codes voor dataverzoeken te harmoniseren. Dit moet de samenwerking tussen verschillende opsporingsdiensten verbeteren.

Ook komt er een samenwerkingsverband tegen misbruik van digitale valuta voor criminele transacties en witwassen. Er wordt vooral gekeken naar beleid, het stimuleren van operationele samenwerking en de ontwikkeling en het geven van trainingen om het crimineel gebruik van digitale valuta te bestrijden. Zo worden opsporingsdiensten in staat gesteld om digitale valuta van criminelen te detecteren, in beslag te nemen en verbeurd te verklaren.

Reacties (3)
05-10-2015, 13:18 door Ler0y JenKins
En weer een nieuwe broodjeszaak, gaat lekker zo. Geld vliegt er makkelijker uit dan dat het erin komt.
05-10-2015, 13:45 door Anoniem
Aan Europol: je hebt een goed wapen tegen cybercriminals in handen als je encryptie toepast.
06-10-2015, 09:05 door Anoniem
"en verbeurd te verklaren." Klinkt zeer aannemelijk bij een decentraal systeem... oppakken die lui, valse voorlichting en klaar mee!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.