image

Burgernet in Flevoland uitgebreid met Burgernetmail

maandag 5 oktober 2015, 13:23 door Redactie, 3 reacties

Burgernet in Flevoland is uitgebreid met Burgernetmail, zodat deelnemers aan het initiatief in het geval van een incident ook via e-mail een bericht krijgen. Vooralsnog worden de e-mails alleen in het geval van woninginbraken verstuurd, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Burgernet is een samenwerkingsinitiatief tussen politie, gemeente en burgers dat de veiligheid in wijken moet vergroten. De politie stuurt mensen die meedoen met Burgernet binnen een bepaalde cirkel een spraakbericht of sms. Zij worden bijvoorbeeld gevraagd uit te kijken naar een verdacht of vermist persoon of voertuig. Inmiddels wordt Burgernet in 400 gemeenten ondersteund en hebben meer dan 1,4 miljoen Nederlanders zich aangemeld. Naast spraakbericht of sms is Burgernet met Burgernetmail uitgebreid.

Met deze uitbreiding van Burgernet verwacht de politie meer informatie te ontvangen, waardoor er bijvoorbeeld meer inbraken kunnen worden opgelost of voorkomen. Eerder werden met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan in onder andere de gemeenten Amersfoort, Heerenveen en Amsterdam. Burgernetmail wordt stapsgewijs in het hele land ingevoerd. De politie is van plan om Burgernetmail in de toekomst ook voor andere incidenten dan woninginbraak in te zetten. Gegevens van Burgernetdeelnemers worden opgeslagen in een database van het beveiligde netwerk van de politie.

Reacties (3)
05-10-2015, 17:23 door Anoniem
Toch bekruipt je op een of andere manier toch het gevoel van collaborateurs ala WO2 als je dingen als 'burgerwacht, burgernet, waakzaam' enzovoorts hoort.
05-10-2015, 21:35 door Anoniem
De politie is van plan om Burgernetmail in de toekomst ook voor andere incidenten dan woninginbraak in te zetten.

Van in opdracht uitkijken naar mensen is het maar een hele kleine stap naar een extra motiverende prikkel om dat te doen.
De voorbereidende politieke wind is al goed op sterkte.

Kopgeld

Het is februari 1943, de jodendeportaties zijn in volle gang maar de aantallen nemen af, aan oproepen wordt steeds minder vaak gehoor gegeven waardoor de Zentralstelle besluit een premie uit te loven. De Duitsers betaalden voor Joden, als je er een verraadde en die werd ook daadwerkelijk opgepakt dan kon je een premie innen.
In maart 1943 werd er een beloning van 7,50 gulden in het vooruitzicht gesteld voor iedere ondergedoken Jood die kon worden opgepakt na aangifte. Nog voor het einde van het jaar werden er ruim 8.000 Joden Kopgeld opgepakt en op transport gesteld.
Overigens was het kopgeld aanvankelijk 2,50 gulden maar dat werd met stappen verhoogd tot 40 gulden.

Niet alleen buren van Joodse Amsterdammers waren verantwoordelijk voor het verraad maar ook bedrijven die zich gespecialiseerd hadden in 'Jodenjacht' scoorden zo over de ruggen van onschuldigen.

http://www.dedokwerker.nl/kopgeld.html

Gelukkig zijn je deelname gegevens goed beveiligd zodat je later altijd kan zeggen dat jij er ook tegen was en jij je hebt verzet.
Wat zijn we toch een vroom en heldhaftig volkje.
06-10-2015, 11:35 door Anoniem
Burgernet.nl heeft in ieder geval de beveiliging van SSL-verbindingen niet op orde. (D.w.z.: ondanks dat POODLE al een hele tijd geleden onthuld is, kunnen gegevens nog steeds afgeluisterd worden.)

https://archive.is/j6y9K
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.