image

Kickstarter voor wifi-router met VPN en anti-virus

dinsdag 6 oktober 2015, 15:11 door Redactie, 6 reacties

Op Kickstarter is een crowdfundingcampagne gestart voor de Veiltower, een wifi-router met VPN en anti-virus. De ontwikkelaars hopen op deze manier een bedrag van 250.000 dollar binnen te halen. De Veiltower is ontwikkeld door het Amerikaanse Veil Systems uit Detroit.

Het apparaat maakt gebruik van opensourcesoftware, zelfontwikkelde software en door anderen ontwikkelde software. Volgens de ontwikkelaars was het onmogelijk en onverstandig om zelf alle features te ontwikkelen. Voor apparaten die verbinding met de Veiltower maken wordt automatisch een VPN-verbinding gebruikt. Verder beschikt het apparaat over een netwerk-gebaseerde anti-virusoplossing en kan de router via een app worden beheerd.

Van de beoogde 250.000 dollar is met nog een maand te gaan iets meer dan 4.000 dollar opgehaald. Het ingezamelde geld zal voor de productieketen worden gebruikt. Als alles volgens plan gaat zal de Veil Tower in het tweede kwartaal van 2016 kunnen worden geleverd. De wifi-router gaat 199 dollar kosten, net zoveel als de OnHub-router van Google.

Reacties (6)
06-10-2015, 20:28 door Anoniem
Bestaan al genoeg varianten van.
06-10-2015, 22:23 door Anoniem
Router met antivirus? Die bestaan er al. Denk bijv. aan de Sitecom Cloud Security....
06-10-2015, 22:42 door Anoniem
Ben wel benieuwd of je gegevens in een VPN log worden doorverkocht... persoonlijk neem ik liever een VPN met 0 log. Het product zelf ziet er wel heel netjes uit.
07-10-2015, 03:15 door Anoniem
Zie hier het nut niet van in, een beetje router heeft al encryption.
07-10-2015, 14:19 door Anoniem
Geen spannend product. In feite is het niets anders dan een wifi router met 802.1x authenticatie (dus WPA2 Enterprise) in plaats van het reguliere WPA2 met een PSK. Of dat voor de gemiddelde eindgebruiker gemakkelijker en veiliger is denk ik niet. In principe wordt de beveiliging van de draadloze verbinding niet sterker door middel van WPA2 Enterprise, en op gebied van autorisaties (wat in een bedrijf wel een rol speelt) maakt het geen verschil omdat je toch zelden je WPA2 wachtwoorden deelt buiten je eigen familie om. Daarnaast kun je er de donder op zeggen dat je moeilijkheden gaat krijgen met vele (juist thuisapparaten) die niet overweg kunnen met 802.1x certificaten, denk aan (oudere) telefoons, gameconsoles, printers, nas, etc.

Daar bovenop zit er een soort abonnement op een VPN dienst aan vast, alleen het feit al dat je hier gebruik moet maken van de diensten van dit bedrijf en geen keuze hebt in andere providers zijn voor mij al reden om hier weg te blijven. Wederom kun je je afvragen wat het nut is van een VPN tunnel die termineert in een land die geen privacy wetgeving heeft en een groot massaspionage programma.

Tot slot is de firewall functie natuurlijk een beetje een farce in het tijdperk van NAT. Hooguit dat je een keer een poortje moet forwarden, maar dat zal ongetwijfeld niet anders werken dan op een normale router van een paar tientjes. De anti-virus is leuk, maar brengt ook risico's mbt privacy met zich mee, en het is ook maar nog de vraag welke engine ze pakken hoe goed dat echt gaat werken.
07-10-2015, 18:59 door Joep Lunaar
Laten mensen hun "funding" maar steken in OpenWrt of een (gebruiksvriendelijk) derivaat daarvan als Gargoyle.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.