image

Onderzoek: Windows 10-gebruikers massaal naar Chrome

woensdag 7 oktober 2015, 11:46 door Redactie, 6 reacties

Ondanks de groei van het aantal computers met Windows 10 blijkt dat gebruikers niets van Microsoft Edge moeten hebben, de standaardbrowser van het besturingssysteem, en massaal op Google Chrome overstappen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Quantcast.

In aanloop naar de productpresentatie van Microsoft gisterenavond besloot de marktvorser naar het aandeel van Windows 10 en Microsoft Edge te kijken. Inmiddels zou meer dan 15% van het Windowsverkeer van het nieuwe besturingssysteem afkomstig zijn. In de statistieken van Quantcast is een duidelijk patroon te zien, waarbij het verkeer van Windows 10 in de weekenden toeneemt. Dit komt omdat veel bedrijfscomputers niet zijn geüpgraded, in tegenstelling tot consumentencomputers. Microsoft heeft laten weten dat inmiddels meer dan 110 miljoen apparaten Windows 10 draaien, waarvan 8 miljoen bedrijfscomputers.

Edge

Microsoft Edge is de standaardbrowser in Windows 10 en vervangt daarmee Internet Explorer, dat in vorige Windowsversies altijd de standaardbrowser was. Deze bundeling leverde IE een aanzienlijk marktaandeel op, maar lijkt in het geval van Windows 10 niet te werken. Windows 10-gebruikers stappen volgens de cijfers van Quantcast massaal over op Google Chrome. Meer dan 70% van de gebruikers surft inmiddels met Chrome. Zo'n 13% gebruikt Firefox en iets meer dan 10% surft met Microsoft Edge. De cijfers van Quantcast komen overeen met die van StatCounter, dat begin vorige maand ook al liet zien dat een zeer groot deel van de Windows 10-gebruikers Microsoft Edge mijdt.

Image

Reacties (6)
07-10-2015, 12:47 door Anoniem
Ik heb ook windos 10, maar Norton werkt niet samen met Edge, dus moet ik wel Chrome blijven gebruiken.
07-10-2015, 12:59 door Anoniem
Opmerkelijk dat Chrome zo'n groot marktaandeel heeft t.o.v. Firefox. Lijkt mij toch ook een prima alternatief voor Edge/IE?
07-10-2015, 12:59 door User2048
Uit de hierboven geplaatste grafiek blijkt helemaal niet dat men massaal overstapt van de ene naar de andere browser. Rond de lancering van Windows 10 was er even een rimpeling in de marktaandelen, maar voor de rest zijn de lijntjes in de grafiek nagenoeg vlak.
07-10-2015, 21:33 door Anoniem
Door Anoniem: Opmerkelijk dat Chrome zo'n groot marktaandeel heeft t.o.v. Firefox. Lijkt mij toch ook een prima alternatief voor Edge/IE?

Beiden zijn geen alternatief.
Naar mijn idee is en blijft de default browser de enige web browser geschikt voor corporate usage.
Dit omdat de andere grote namen iedere 6 weken ( ? verbeter me als ik het fout heb ) een nieuwe versie uitrollen.
Daardoor werken plugins weer niet, werken sommige pagina's niet goed, etc.

Weet zeker dat bovenstaande me niet in dank afgenomen zal worden, maar goed laat het zo wezen.

Voor de reacties als dan moeten ze maar moderniseren en de pagina updaten! o.i.d. : Laten we eerlijk blijven, dat soort dingen kost jaren soms door de werkomgeving of door de houding, whatever.
08-10-2015, 09:44 door Anoniem
Door Anoniem: Opmerkelijk dat Chrome zo'n groot marktaandeel heeft t.o.v. Firefox. Lijkt mij toch ook een prima alternatief voor Edge/IE?

Chrome krijg je bijna altijd wel als je een setje programma's op je computer installeert en zet zichzelf neer als default browser, niemand vinkt de optie uit. Of het is default geïnstalleerd bij je computer. Of Google biedt het aan binnen haar producten. Mensen hebben er meestal gewoon geen idee van.
08-10-2015, 16:40 door Anoniem
Reageer met quote
Gisteren, 12:47 door Anoniem
Ik heb ook windos 10, maar Norton werkt niet samen met Edge, dus moet ik wel Chrome blijven gebruiken.

Windows 10 heeft géén antivirus meer nodig!
Microsoft heeft defender STRENG VERBETERD.

Ik gebruik opera, edge crashed teveel.

Chrome sleuteld aan je register/kernel.

Mensen installeren maar gewoon.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.