image

Gartner: verplichte fitnesstrackers en robotmanagers in 2018

woensdag 7 oktober 2015, 12:49 door Redactie, 8 reacties
Laatst bijgewerkt: 07-10-2015, 13:33

Over drie jaar zullen twee miljoen werknemers door hun werkgever worden verplicht om een fitnesstracker te dragen en zullen drie miljoen werknemers door robotmanagers worden gecontroleerd. Dat voorspelt Gartner. De marktvorser heeft tien voorspellingen gedaan die de komende 5 jaar moeten uitkomen.

Eén van de voorspellingen is dat in 2018 meer dan 3 miljoen werknemers door een "robo-boss" worden gecontroleerd. Deze systemen zullen steeds vaker beslissingen nemen die voorheen alleen door menselijke managers konden worden genomen. Zo zullen robots de voortgang en prestaties van het personeel in de gaten gaan houden. Verder zullen over drie jaar 2 miljoen werknemers worden verplicht om een fitnesstracker te dragen. Het gaat dan vooral om gevaarlijke of fysiek veeleisende beroepen, zoals politieagenten of brandweermannen.

Cloudbeveiliging

Verder stelt Gartner dat in 2020 95% van de beveiligingsproblemen met de cloud aan gebruikers zelf is te danken. Volgens de marktvorser is veiligheid nog altijd de voornaamste reden om het gebruik van publieke clouddiensten te mijden. Slechts een klein deel van de beveiligingsincidenten zou echter de verantwoordelijkheid van de cloudaanbieder zijn. Het veilig gebruik van de cloud zou dan ook steeds meer een verantwoordelijkheid en investering van de cloudgebruiker vereisen.

Digitaal vandalisme

Een andere toekomstvoorspelling betreft digitaal vandalisme van slimme gebouwen. In 2018 zal 20% van de slimme gebouwen hiermee te maken hebben gekregen. Door gebrekkige beveiliging zullen vandalen bijvoorbeeld lichtborden kunnen aanpassen, maar ook complete gebouwen in het donker kunnen zetten. Digitaal vandalisme moet volgens Gartner vooral als overlast worden gezien in plaats van een dreiging. Toch kan het economische, gezondheids en veiligheidsgevolgen hebben, aldus de marktvorser.

Reacties (8)
07-10-2015, 13:26 door Anoniem
"Het veilig gebruik van de cloud zou dan ook steeds meer een verantwoordelijk en investering van de cloudgebruiker vereisen"
Ik zie eerlijk gezegd niet hoe dit steeds meer verantwoordelijkheid wordt... de mensen beginnen eindelijk in te zien dat er verantwoordelijkheid nodig is, dat zegt niet dat die eis zegmaar toen ook pas is ontstaan, die is toen pas (eindelijk) erkent...
07-10-2015, 13:31 door Anoniem
Gelukkig is het Gartner maar die dit soort waanzinnige voorspellingen keer op keer weer maakt. Als het een ander was zou ik me pas echt zorgen gaan maken.
07-10-2015, 13:41 door Anoniem
Gartner. Ik heb van die gasten nog een verslag in de la liggen waarin ze voorspellen dat OS/2 Warp het helemaal gaat worden.
07-10-2015, 14:43 door Anoniem
Voorspellen kunnen ze niet, maar ze kunnen wel anderen laten geloven dat ze kunnen voorspellen. En die gaan dan zorgen dat de voorspellingen toch uitkomen. Net als bij Lidewij Edelkoort. Een handige vorm van manipulatie.
07-10-2015, 15:17 door Anoniem
Er zijn nog steeds voldoende beleidsmakers die heilig geloven in de hype cycles die Gartner predikt. De mening van 'de man op de vloer' legt helaas minder gewicht in de schaal. Ongeacht hoeveel klei (lees: ervaring) je aan je voeten hebt.
08-10-2015, 09:26 door Anoniem
Verplichte fitnesstrackers en robotmanagers? Reken maar op een hoop weerstand van medewerkers! Genoeg mensen die dit niet zullen pikken.
08-10-2015, 11:11 door Anoniem
Verder stelt Gartner dat in 2020 95% van de beveiligingsproblemen met de cloud aan gebruikers zelf is te danken.
Volgens mij moet dit zijn 'aan de gebruikers te wijten' ipv te danken.

SL.
09-10-2015, 00:07 door Anoniem
"Over drie jaar zullen twee miljoen werknemers door hun werkgever worden verplicht om een fitnesstracker te dragen en zullen drie miljoen werknemers door robotmanagers worden gecontroleerd."

George Orwell... anyone?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.