image

Wachtwoordmanager LastPass voor 125 miljoen overgenomen

vrijdag 9 oktober 2015, 15:52 door Redactie, 3 reacties

Online wachtwoordmanager LastPass is vandaag voor een bedrag van 125 miljoen dollar overgenomen door LogMeIn, een aanbieder van software om op afstand op computers in te loggen. LastPass is een clouddienst waar gebruikers hun wachtwoorden voor allerlei websites in een "kluis" kunnen opslaan.

De kluis is vervolgens vanaf verschillende apparaten toegankelijk, wat het inloggen vanaf pc, smartphone of tablet moet vereenvoudigen. LastPass biedt zowel gratis als betaalde versies van de software aan. In augustus werd er een nog een nieuw gebruiksmodel ingevoerd. Gebruikers kunnen daardoor zelf kiezen op welk platform ze de software gratis willen gebruiken. Voorheen konden gebruikers de wachtwoordmanager alleen gratis op hun computers installeren, waarna ervoor het synchroniseren op smartphone of tablet moest worden betaald.

Zowel de gratis als betaalde versies zal LastPass blijven ondersteunen en verder ontwikkelen, zo laat het bedrijf weten. De software van LastPass zal nu aan de oplossingen van LogMeIn worden toegevoegd. Verder kunnen gebruikers de komende maanden verschillende nieuwe features verwachten. In juni kreeg LastPass nog met een beveiligingsincident te maken. Aanvallers waren erin geslaagd om op het netwerk van de online wachtwoordmanager in te breken en wisten daar de gegevens van gebruikers te stelen. Het ging om e-mailadressen, herinneringen voor wachtwoorden, user salts per server en authenticatiehashes. De inhoud van de wachtwoordkluis zou geen gevaar hebben gelopen.

Reacties (3)
09-10-2015, 22:13 door x0L0x
Ik ben anders toch nog niet vergeten dat ik d.m.v. gebruik van een product van LogMeIn (Hamachi, VPN service) constant outbound traffic had naar een ip in beheer van DINSA (Ministry of Defense, UK).

Sindsdien heb ik zo mijn twijfels over de bedrijfsvoering van LogMeIn.
10-10-2015, 17:39 door AceHighness
Ik ben niet echt blij met deze overname, maar het security model wat laspass gebruikt zorgt ervoor dat ik alleen zelf de encrypted blob kan decrypten. Dus tenzij ze dat gaan veranderen maak ik me nog niet direct zorgen. Maar ja, aan de andere kant, je weet maar nooit wat er achter zo'n overname zit. Het is natuurlijk wel een goudmijn van xs passwords...
12-10-2015, 14:41 door Anoniem
LogMeIn, Inc. (NASDAQ: LOGM), founded in 2003 and based in Boston, Massachusetts

Dus kunnen we Lastpass ook weer bij het vuilnis zetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.