image

Weer besmette advertenties op KickassTorrents

zondag 11 oktober 2015, 11:50 door Redactie, 6 reacties

Op de zeer populaire torrentsite KickassTorrents zijn weer besmette advertenties verschenen die bezoekers met malware probeerden te infecteren. De advertenties werden door de Safe Browsing-dienst van Google opgemerkt, die vervolgens bij gebruikers van Chrome en Firefox de website blokkeerde.

Van wat voor beveiligingslek er gebruik werd gemaakt om malware te verspreiden en om wat voor malware het precies gaat laat Google niet weten. Tegenover TorrentFreak verklaart het team van Kickass Torrents dat de verantwoordelijk adverteerder inmiddels is verwijderd. Op het moment van schrijven wordt de website echter nog steeds geblokkeerd. In juli werd KickAssTorrents ook al door Google geblokkeerd. De torrentsite staat volgens Alexa op de 75ste plek van meest bezochte websites ter wereld.

Image

Reacties (6)
11-10-2015, 16:49 door johanw
Die zogenaamd safe browse diensten kunnen beter de reclamedomeinen waar de advertenties van afkomstig zxijn blokkeren. Ik heb niet zo'n behoefte aan een meeglurend systeem dat kijkt waar ik overal heen ga en die gegevens nog wil verkopen ook zoals AVG. Een adblocker werkt veel beter.
11-10-2015, 17:47 door choi - Bijgewerkt: 12-10-2015, 15:07
Door johanw: Die zogenaamd safe browse diensten kunnen beter de reclamedomeinen waar de advertenties van afkomstig zxijn blokkeren. Ik heb niet zo'n behoefte aan een meeglurend systeem dat kijkt waar ik overal heen ga en die gegevens nog wil verkopen ook zoals AVG. Een adblocker werkt veel beter.

Meeglurend systeem? Gegevens verkopen? Waar heb je het in hemelsnaam over? Het Safe Browsing protocol is gewoon een blocklist die om de zoveel minuten wordt ge-update. De analyse van websites wordt aan de serverzijde gedaan en er wordt geen data van de gebruiker naar de servers gezonden.(1)

Google Safe Browsing is a service provided by Google that provides lists of URLs for web resources that contain malware or phishing content.[1][2] The Google Chrome, Apple Safari and Mozilla Firefox web browsers use the lists from the Google Safe Browsing service for checking pages against potential threats.[3][4] Google also provides a public API for the service.
Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Safe_Browsing

Because it would be both inefficient and privacy-invasive to send every URL that is loaded to a server to do this check, the SafeBrowsing protocol takes the approach of downloading this data to the client. Every few minutes, the client will perform an update request to get new blacklist data from the server.
Bron: https://code.google.com/p/google-safe-browsing/wiki/SafeBrowsingDesign

(1) Behalve natuurlijk de data die normaal wordt uitgewisseld (z.a IP-adres en cookies) als een gebruiker contact maakt met een Google server (in dit geval de updateserver van de blocklist). URL's worden echter gehashed waardoor websites niet zijn te identificeren.
Zie bijvoorbeeld de uitleg over de implementatie van Safe Browsing v3 in Firefox: https://developers.google.com/safe-browsing/firefox3_privacy_faq?csw=1
11-10-2015, 18:17 door johanw
Blijkbaar werkt dit anders dan de systemen die veel virusscanners je proberen op te dringen. Maar dan nog, ze kunnen beter die reclameserver blokkeren.
12-10-2015, 07:53 door Anoniem
kan je deze "sh*t" service van google ook UIT zetten . Ik word er een beetje gek van . Ik bepaal zelf wel waar ik heen surf , besmet of niet ... wordt gek van die schermen elke keer weg te klikken.

ik denk dat ik zo langzamerhand over ga naar een andere browser , één tje die niet zo bemoeid met waar ik heen surf....
12-10-2015, 09:30 door Anoniem
Door johanw: Blijkbaar werkt dit anders dan de systemen die veel virusscanners je proberen op te dringen. Maar dan nog, ze kunnen beter die reclameserver blokkeren.
Niet gehinderd door enige vorm van kennis probeer je toch je gelijk te krijgen? Google Safe Browsing kan geen delen van een site blokkeren maar geeft een waarschuwing (let wel, waarschuwing) wanneer een site met schadelijke bezocht dreigt te worden. Het heeft niets met blokkeren te maken, dat is een totaal andere techniek waar andere oplossingen voor zijn.
12-10-2015, 14:35 door choi
Door Anoniem: kan je deze "sh*t" service van google ook UIT zetten . Ik word er een beetje gek van . Ik bepaal zelf wel waar ik heen surf , besmet of niet ... wordt gek van die schermen elke keer weg te klikken.

ik denk dat ik zo langzamerhand over ga naar een andere browser , één tje die niet zo bemoeid met waar ik heen surf....


Safe Browsing is door Google ontwikkelt maar wordt behalve in Chrome ook in andere browsers gebruikt w.o Firefox en Safari.

In Chrome en Firefox kan je Safe Browsing uitschakelen door de phishing-en malwarebescherming uit te vinken (ik meen dat dit in beide browsers onder de privacy-instellingen staat).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.