image

Google OnHub-router is eigenlijk een Chromebook

maandag 12 oktober 2015, 11:21 door Redactie, 3 reacties

In augustus kondigde Google de eerste eigen wifi-router aan, de OnHub, die in samenwerking met TP-Link wordt gefabriceerd. Hackers van Exploitee.rs hebben het apparaat uit elkaar gehaald en ontdekt dat het eigenlijk een Chromebook is, alleen dan zonder scherm en keyboard.

Vervolgens werd het flashgeheugen van de router uitgelezen. Niet alleen bleek dat de image van het flashgeheugen met die van een Chromebook overeenkwam, dit gold ook voor de architectuur van de OnHub. De volgende stap was het hacken van de router, maar dit bleek in eerste instantie lastiger dan gedacht. Tot de hackers een 'verborgen' switch aan de onderkant van de OnHub vonden die met een schroef is verborgen.

Via deze switch kan de router in de Developer Mode worden gestart, maar dit vereist een speciale toetsencombinatie. Uit de documentatie van ChromiumOS, dat de basis voor ChromeOS vormt wat weer het besturingssysteem van de Chromebook is, bleek dat via Ctrl+D de Developer Mode kon worden gestart.

Uiteindelijk lukte het de hackers ook om de router vanaf een USB-image te starten en konden ze uiteindelijk rootrechten verkrijgen. "De Google OnHub is van binnen een Chromebook zonder scherm en aangepast als een router, onze rootmethode is een aangepaste versie van het opstarten in de Developer Mode", aldus de hackers. De OnHub is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en Canada te bestellen en kost 200 dollar.

Reacties (3)
12-10-2015, 14:18 door Anoniem
leuk
12-10-2015, 14:34 door Anoniem
Niks mis mee toch?
Een Chromebook is gewoon een Linux computer en die kun je prima als router gebruiken.
Fijn dat Cisco dat inmiddels ook door heeft.
14-10-2015, 22:21 door Anoniem
Elke andere router is toch ook gewoon een linux apparaat? Niks mis mee toch dat dit een chromebook is?. Met deze root kan je misschien nog een bitcoin minertje op je router zetten voor de lol.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.