image

Virusscanners overtuigen tijdens test met Android-malware

maandag 12 oktober 2015, 14:57 door Redactie, 5 reacties

Android-malware is voor de meeste virusscanners geen probleem, waarbij een groot deel van de beveiligingsoplossingen meer dan 99% van de dreigingen weet te detecteren, zo blijkt uit onderzoek van het Duitse testlab AV-Test. Voor de test werden 25 verschillende apps op verschillende onderdelen getest.

Het detectiegedeelte bestond uit twee onderdelen, het herkennen van 4500 kwaadaardige apps in real-time, alsmede de detectie van 2800 kwaadaardige apps die de afgelopen vier weken verschenen. Van de 25 geteste anti-viruspakketten weten er 22 meer dan 99% van alle kwaadaardige apps te detecteren. In totaal konden de virusscanners 13 punten verzamelen. Zes punten waren te behalen voor het detecteren van kwaadaardige apps.

Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en onofficiële marktplaatsen, de zogeheten false positives. In dit geval werd er met een kleine 3.000 schone apps getest. Alleen AVG, Ikarus en NSHC slaan ten onrechte alarm. Als laatste was er nog één punt voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up.

Ahnlab, Antiy, Avast, Avira, Baidu, Bitdefender, BullGuard, ESET, G Data, Kaspersky, Cheetah Mobile, PSafe, Qihoo 360, Sophos, Symantec en Trend Micro weten de maximale 13 punten te halen. Alleen Ikarus wordt niet door AV-Test gecertificeerd omdat het met 8 punten een te lage score neerzet. Hieronder het volledige overzicht.

Image

Reacties (5)
12-10-2015, 17:08 door Anoniem
Dat geeft dus gewoon duidelijk aan hoe crap android is...
13-10-2015, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem: Dat geeft dus gewoon duidelijk aan hoe crap android is...
Dit soort reacties slaat kant noch wal, je baseert je op?
13-10-2015, 21:32 door Anoniem
Door Anoniem: Dat geeft dus gewoon duidelijk aan hoe crap android is...
Zo crap dat ze ontwikkelaars volledige toegang geven tot het systeem zodat meer dan 99% van de virussen gevonden kunnen worden.
Bij iOS heb je geen enkele toegang en hoor je weken/maanden later "oh ja, we hebben 23 lekken gedicht" zonder enige vorm van bescherming in de tussentijd.
En Windows phone.. hoor je verassend weinig van, kan goed nieuws zijn.
14-10-2015, 22:18 door Anoniem
Android is niet crap. Android is niet onveiliger of veiliger dan appel.

Maar dat bovenste geld alleen voor de officiele Google toestellen, die 100% geupdate worden. En zolang je dezelfde instellifen als appel hebt, waaronder ALLEEN google play apps.

Je kan zeggen dat android onveiliger is dan appel, maar die vergelijking klopt niet.

Unfeupdate Android op een 3th party apparaat is hetzelfde als ungeupdated en jailbraked ios.
19-10-2015, 11:25 door Anoniem
Door Anoniem: Android is niet crap. Android is niet onveiliger of veiliger dan appel.

Maar dat bovenste geld alleen voor de officiele Google toestellen, die 100% geupdate worden. En zolang je dezelfde instellifen als appel hebt, waaronder ALLEEN google play apps.

Je kan zeggen dat android onveiliger is dan appel, maar die vergelijking klopt niet.

Unfeupdate Android op een 3th party apparaat is hetzelfde als ungeupdated en jailbraked ios.

Merendeel van alle Google Android devices zijn outdated. Grootste schuld hiervan zijn de fabrikanten maar Google ook.
http://www.cvedetails.com/product/19997/Google-Android.html?vendor_id=1224

Merendeel van alle Google Android devices zijn geen Nexus devices en bevatten geen vanilla Android en hebben zo dus niet alles up2date. Merendeel van alle iOs devices hebben niet een jailbreak.

Heel veel Google play apps zijn niet veilig. Na installatie kan een app strontware downloaden en uitvoeren. De screening door Google van de apps in de PlayStore is te laat begonnen, en dan nog, na installatie kunnen alle apps vrij roamen in ieder Android toestel wegens gebrek aan App rechten (wat gelukkig weer teruggekomen is in Android 6 Marshmallow). Die rechten filter bij installatie vanuit de PlayStore is een joke.

Android is onveiliger dan iOs, die vergelijking klopt zeer zeker wel, maar je moet wel verder kijken dan je neus lang is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.