image

Anti-virusbedrijf: bijna helft Mac-dreigingen bestaat uit adware

dinsdag 13 oktober 2015, 11:09 door Redactie, 3 reacties

Bijna de helft van de dreigingen voor Mac OS X valt in de categorie adware, zo stelt het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender aan de hand van eigen onderzoek. De virusbestrijder analyseerde de Mac-malware die in de eerste zes maanden van dit jaar verscheen.

Van alle in de Verenigde Staten gevonden Mac-malware bleek 46% als adware te kunnen worden geclassificeerd. In Duitsland, Denemarken en Roemenië ging het respectievelijk om 45%, 61% en 58%. Er worden echter geen absolute aantallen gegeven, waardoor onduidelijk is om hoeveel exemplaren het gaat. Eenmaal actief kan adware ongewenste pop-ups en advertenties tonen en zoekresultaten aanpassen.

Mac-gebruikers lopen adware vooral op via gebundelde software en bijvoorbeeld via pop-ups en advertenties op websites die stellen dat er iets mis is met de computer of de prestaties kunnen worden verbeterd. Bitdefender adviseert Mac-gebruikers dan ook om selectief te zijn over welke programma's ze downloaden en installeren. Ook wordt aangeraden om de voorwaarden van de software te lezen, een adblocker te installeren en Mac OS X up-to-date te houden. Eerder werd ook al geroepen dat adware de voornaamste dreiging voor Mac-gebruikers is.

Reacties (3)
13-10-2015, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-10-2015, 21:23 door Anoniem
Helaas ken ik genoeg mensen met Mac problemen. Het is niet meer het platform wat het ooit was.
13-10-2015, 21:28 door Anoniem
Percentages zeggen niets. Bloggers/onderzoekers moeten dit eens afleren en met complete cijfers komen, dat is namelijk vele malen interessanter.
46% van 100 = 54 overige virussen(?) die er in het wild zijn voor mac
46% van 1000 = 540 virussen.
etc, etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.