image

Google investeert in versleuteld berichtenplatform Symphony

dinsdag 13 oktober 2015, 12:03 door Redactie, 4 reacties

Google heeft geïnvesteerd in Symphony, een cloudgebaseerd versleuteld berichtenplatform dat vorig jaar door Goldman Sachs en 14 andere banken werd opgericht. Symphony moet de manier veranderen waarop gebruikers effectief en veilig binnen één enkele applicatie communiceren.

In augustus kwam Symphony nog in het nieuws omdat een Amerikaanse senator zich zorgen over het berichtenplatform maakte. Via de tool kunnen banken versleuteld communiceren en zich zo aan compliance en handhaving ontrekken, aldus senator Elizabeth Warren. Volgens Warren heeft Symphony zichzelf omschreven als een systeem dat 'overheidsspionage' voorkomt en geen backdoors bevat. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat belangrijke informatie lastiger voor toezichthouders is te benaderen, waardoor illegaal gedrag niet kan worden ontdekt en voorkomen, zo waarschuwde de senator.

Tijdens een nieuwe investeringsronde heeft het bedrijf, dat meer dan 40.000 gebruikers in 100 landen zou hebben, meer dan 100 miljoen dollar opgehaald. Het geld is onder andere afkomstig van Google, zo heeft Symphony via een blogposting laten weten. Met het geld wil het bedrijf het marktaandeel vergroten, zodat het uiteindelijk de standaard voor zakelijke communicatie kan worden.

Reacties (4)
13-10-2015, 14:14 door Anoniem
Wat een originele productnaam ook waar de fonetische spelling al een aardige tijd bestaat als een compleet ander product...
13-10-2015, 14:17 door Anoniem
Volgens Warren heeft Symphony zichzelf omschreven als een systeem dat 'overheidsspionage' voorkomt en geen backdoors bevat. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat belangrijke informatie lastiger voor toezichthouders is te benaderen, waardoor illegaal gedrag niet kan worden ontdekt en voorkomen, zo waarschuwde de senator.

Ik mag toch hopen, dat toezichthouders niet hun werk doen, door actief dataverkeer te monitoren, maar door te eisen, dat de partijen de gegevens open en bloot inzichtelijk maken. Alles waarvoor je een backdoor nodig hebt, is dubieus. Bovendien, achterdeuren in gegevensuitwisseling tussen banken wil je niet, omdat criminelen daar ook graag gebruik van zullen maken.
13-10-2015, 14:31 door Anoniem
Met zoveel gebruikers, uit zoveel landen zal dit natuurlijk erg interessant zijn voor de NSA! "Want hier gaan ongetwijfeld terroristen en pedofielen gebruik van maken."

De enige correcte oplossing is natuurlijk een product zonder centraal beheer. Een cloudoplossing is hier dus niet voor geschikt.
14-10-2015, 09:54 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-10-2015, 10:36
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.