image

Daily Mail verspreidde malware via besmette advertenties

woensdag 14 oktober 2015, 12:07 door Redactie, 1 reacties

Op de website van de populaire Britse krant de Daily Mail zijn besmette advertenties verschenen die bezoekers met malware probeerden te infecteren. De advertenties maakten zogenaamd reclame voor schoenen, maar lieten bezoekers in werkelijkheid een pagina met de Angler-exploitkit laden.

Deze exploitkit maakt gebruik van beveiligingslekken in Internet Explorer en Adobe Flash Player om computers met malware te infecteren. Het gaat hierbij om bekende kwetsbaarheden. Gebruikers van wie de software up-to-date was liepen dan ook geen risico. In het geval de aanval succesvol was werd de Cryptowall-ransomware geïnstalleerd. Na te zijn ingelicht door anti-malwarebedrijf Malwarebytes werden de advertenties van de website verwijderd. De Daily Mail krijgt maandelijks 156 miljoen bezoekers en staat volgens Alexa op de 100ste plek van meest bezochte websites op internet.

Reacties (1)
14-10-2015, 14:28 door Anoniem
Wat een verschrikkelijke site toch ook. Ooit een gerespecteerde krant, nu staat de website helemaal vol met showbizz en allerlei roddels. Journalistieke content is vrijwel volledig absent. Maar goed, met 156 maandelijkse bezoekers zullen er toch wel een hoop infecties zijn.
Het bewijst maar weer dat je het internet niet op dient te gaan zonder adblocker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.