image

Politie start proef met kentekencamera's in Haarlemmermeer

woensdag 14 oktober 2015, 16:43 door Redactie, 10 reacties

De politie is onlangs in de gemeente Haarlemmermeer een proef met zogeheten ANPR-camera's gestart. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition, oftewel; camera's die automatisch kentekenplaten kunnen herkennen. Op diverse locaties in de gemeente zijn nu kentekencamera's geplaatst.

Dit moet de politie helpen om gerichter controles uit te voeren tijdens de zogenoemde donkere dagen. De inzet van de politie is tijdens de donkere dagen er vooral gericht op het voorkomen en bestrijden van misdrijven zoals woninginbraken, straatroven en overvallen. Over de lokatie van de kentekencamera's doet de politie geen mededelingen; dit om de pakkans zo groot mogelijk te houden.

Onlangs werd bekend dat de Belastingdienst en politie elk jaar 3 miljard foto's van kentekens maken. 7 miljoen (0,23%) van deze afbeeldingen worden in een auto-database opgeslagen, waar ze tot zeven jaar kunnen worden bewaard. Eind vorig jaar werd al bekend dat de politie de Belastingdienst met ANPR-camera's laat meekijken. Privacyorganisaties hebben grote kritiek op het gebruik van de camera's. In 2013 wonnen ANPR-camera's de Belgische Big Brother Awards.

Reacties (10)
14-10-2015, 17:11 door Anoniem
Dus vanaf nu is iedereen in de gemeente Haarlemmermeer tot crimineel gebombardeerd. Want je wordt nu overal gevolgd zonder dat daar aanleiding voor is. En zeker als 99.77% onschuldig blijkt te zijn is dit wel weer een enorm zwaar middel.

En als de criminelen dit ook lezen, zullen ze echt niet meer met de auto voor de deur parkeren waar ze willen inbreken. Die gaan nu gewoon lekker te voet bezig. Die jongens zijn ook niet dom. Dus pakkans gaat daarmee naar 0%!

Ik voel een dubbele agenda, want ik snap totaal niet hoe een ANPR camera gaat helpen bij deze zaken. Want het zijn allemaal zaken zonder auto. Geen kenteken. Dus wat doet die camera dan?

Ik zou als inwoner van Haarlemmermeer dus hiertegen protesteren.

TheYOSH
14-10-2015, 17:13 door Anoniem
Laten we het er maar op houden dat alle wegen van en naar Schiphol op het lijstje staan.
14-10-2015, 18:30 door Anoniem
Het lijkt me toch dat de veiligheid van een buurt al in kaart te brengen is met het gebruik van aangifte statistieken?! Het verhaal en de motivatie klinken erg onaannemelijk. Deze ontwikkeling is weer een stapje in de richting van een politiestaat.
14-10-2015, 18:57 door Anoniem
Door Anoniem:

En als de criminelen dit ook lezen, zullen ze echt niet meer met de auto voor de deur parkeren waar ze willen inbreken. Die gaan nu gewoon lekker te voet bezig. Die jongens zijn ook niet dom.


TheYOSH

Haarlemmermeer?
Te voet?
Niet dom?

https://www.google.nl/maps/@52.3203972,4.647989,12z
14-10-2015, 20:13 door Anoniem
Oplossing: Eerst op de (brom-) fiets een paar kentekens stelen en daarna pas met de auto op pad om elders je slag te slaan.

Wel jammer dat dit kansloze project weer een paar miljoen heeft gekost, de complete bevolking aanmerkt als crimineel, maar de daadwerkelijke criminelen weer over het hoofd ziet. STASI Nederland op zijn best!
14-10-2015, 23:02 door Anoniem
Natuurlijk, want inbrekers en overvallers, die hebben nog nooit gehoord van valse kentekenplaten, of kentekenplaten van andere auto's op hun voertuig...
Inbrekers en overvallers houden zich namelijk altijd aan de wet weetje..

Weer stapje na stapje bij een sluitend net waarbij de overheid (en belastingdienst) precies weet waar jij bent, wanneer jij er bent.

Nu is het misschien nog onder het mom van een inbreker die te lang met gestolen platen rondreed... morgen is het waarom je die rit niet opgegeven hebt naar het ziekenhuis waardoor je boven de 500km kwam. overmorgen is het omdat je achter iemand reed die bekend stond overheid critisch te zijn. dat is dan al verdacht...

Dat het nu absurd klinkt zegt niets... Voor ambtenaren in 1941 was het ook absurd dat hun database gebruikt zou worden voor systeematisch uitroeien van een bevolkingsgroep.
15-10-2015, 10:40 door Anoniem
Door Anoniem: Oplossing: Eerst op de (brom-) fiets een paar kentekens stelen en daarna pas met de auto op pad om elders je slag te slaan.

Wel jammer dat dit kansloze project weer een paar miljoen heeft gekost, de complete bevolking aanmerkt als crimineel, maar de daadwerkelijke criminelen weer over het hoofd ziet. STASI Nederland op zijn best!

Sterker nog, ze worden extra gedupeerd omdat hun kentekenplaten nu ineens door criminelen gestolen MOETEN worden opdat zij zich aan de controle kunnen onttrekken.

Nog los van het feit dat een kenteken niks zegt over de bestuurder is het hierdoor volgens mij een onbetrouwbaar bewijs.
15-10-2015, 16:08 door Anoniem
Meten die dingen ook snelheid?
16-10-2015, 02:10 door Anoniem
Door Anoniem:Voor ambtenaren in 1941 was het ook absurd dat hun database gebruikt zou worden voor systeematisch uitroeien van een bevolkingsgroep.
Wat erger is, is dat ambtenaren anno 2015 helemaal niets maar dan ook niets, hebben geleerd van wat er in WW2 en in het voormalige Oostblok is gebeurd. Zonder nadenken wordt de complete bevolking weggezet als crimineel en wordt een maatschappij zoals we dat met Nazi-Duitsland en Oost-Duitsland hebben gezien, weer mogelijk gemaakt. Het enige wat nog ontbreekt, is een politiek leider die hier misbruik van maakt. Alle andere ingrediënten zijn er al, daar zorgen de ijverige ambtenaren wel voor.

Ich habe es nicht gewusst!
16-10-2015, 12:47 door Plopeye
Mooi voorbeeld van hoe het Panopticon zich uitbereid...

https://www.youtube.com/watch?v=adZKglqklpU

Van Nederland verzorgings staat naar Nederland controlestaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.