image

HP en 3M komen met oplossing tegen 'visueel hacken'

donderdag 15 oktober 2015, 11:47 door Redactie, 2 reacties

Computergigant HP gaat de privacyschermen van 3M aan de eigen laptops toevoegen, om zo 'visueel hacken' te voorkomen. "Nu er meer en meer pc's in openbare plekken worden gebruikt, is visueel hacken, het verzamelen van vertrouwelijke informatie door naar het scherm van een ander te kijken, een groot beveiligingsrisico", zegt HP-topman Alex Cho.

Volgens Herve Gindre van 3M is visueel hacken een groeiend probleem. Daarbij wordt naar een door 3M gesponsord onderzoek (pdf) gewezen dat begin dit jaar werd gepubliceerd en waaruit bleek dat bijna 90% van de pogingen om gevoelige bedrijfsgegevens te stelen door alleen 'visuele middelen' succesvol is. Om dit te voorkomen ontwikkelde 3M een privacyscherm dat de kijkhoeken beperkt, zodat anderen niet kunnen meekijken.

Het bedrijf heeft ook filtersoftware ontwikkeld die als een achteruitkijkspiegel fungeert en gebruik van gezichtsherkenning en de webcam maakt. Zodra iemand over de schouder meekijkt slaat de software alarm. Ook kan de software het beeld onleesbaar maken als de gebruiker niet achter zijn computer zit. Schoudersurfen, zoals het meekijken ook wordt genoemd, is al een zeer oud fenomeen. In 2007 werden op deze manier de creditcardgegevens van ruim 11.000 Amerikanen gestolen. In 2013 noemde de beveiligingstopman van Microsoft schoudersurfen nog een groter risico dan nagemaakte vingerafdrukken.

Reacties (2)
15-10-2015, 14:00 door Anoniem
Beveiligingscameras met zoomlens welke in publieke ruimte van bijna elke gebruiker toegangscodes kunnen opnemen en informatie van laptops en tablets kan stelen, daar werkt deze technologie weer niet tegen...

En hoe gaat dit werken bij al die laptops waarvan gebruikers (terecht) de camera's uitschakelen of afplakken? Camera's in laptops, tablets en smartphones kunnen namelijk op hun beurt weer andere informatie stelen...

Het probleem wordt hier dus erger gemaakt. Een oplossing is het verwijderen van alle camera's zodat deze niet meer gehackt kunnen worden om informatie te stelen.
15-10-2015, 14:18 door MeowSec
Wij van WC-eend?

Daarbij wordt naar een door 3M gesponsord onderzoek (pdf) gewezen dat begin dit jaar werd gepubliceerd en waaruit bleek dat bijna 90% van de pogingen om gevoelige bedrijfsgegevens te stelen door alleen 'visuele middelen' succesvol is.

onderzoek doen naar eigen privacyschermen. als het nu een extern onderzoek was geweest. was het misschien better.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.