image

Microsoft stopt met automatische Windows 10-upgrade

vrijdag 16 oktober 2015, 09:46 door Redactie, 10 reacties

Deze week klaagden verschillende gebruikers van Windows 7 en 8.1 dat ze gedwongen werden om naar Windows 10 te upgraden, iets dat volgens Microsoft een fout was. De softwaregigant laat tegenover VentureBeat dan ook weten te zullen stoppen met de automatische Windows 10-upgrade.

Volgens Microsoft werd het probleem veroorzaak door een optionele update in Windows Update die standaard stond aangevinkt. Iets wat achteraf een fout bleek te zijn. "Een optionele update hoort niet standaard te zijn aangevinkt", aldus een woordvoerder. De softwaregigant gaat de optie om naar Windows 10 te upgraden dan ook van Windows Update verwijderen bij gebruikers die het nieuwe besturingssysteem niet hebben gereserveerd.

Reacties (10)
16-10-2015, 09:58 door Anoniem
Heb het ook vaak gekregen.
Wel apart is dat sommige laptops die in een domein zitten ook de update kregen. Dacht dat het het voor bedrijven niet kon om gratis naar Windows 10 over kunnen gaan.
16-10-2015, 10:37 door Anoniem
En de mensen die een hoop geld aan hun provider moeten betalen voor het downloaden van Windows 10 wat ze niet
wilden, krijgen die nu ook een vergoeding van Microsoft?
16-10-2015, 10:45 door karma4
Door Anoniem: Dacht dat het het voor bedrijven niet kon om gratis naar Windows 10 over kunnen gaan.
Dan hebben de beheerders bij jouw bedrijf het gewoon doorgelaten. Het is hun taak om alles eerst apart na te lopen voordat het verder gaat. Dat is het deel voor de desktop windows update (SCCM) het gaat gewoonlijk met aparte toolsets een complete herinstallatie is een normale optie. Beheer van GPO's (domain) voor een gesloten desktop horen er bij.
Het opnemen van autorisaties (user-ids) van laptops in een domain is wat anders dan heb je het meer over autorisaties en autenticatie.

Het kan zijn dat een manager besloten heeft dat zoiets niet nodig is omdat MS het desktop beheer van dat bedrijf doet.
Het kan zijn dat wat laptops buiten het normale beheer gehouden zijn en als een thuismachine zijn neergezet en ze daarmee de admin rechten op de machine gegeven hebben. Mensen tevreden houden en kale herinstallatie als bottomline.
16-10-2015, 10:50 door Anoniem
De softwaregigant gaat de optie om naar Windows 10 te upgraden dan ook van Windows Update verwijderen bij gebruikers die het nieuwe besturingssysteem niet hebben gereserveerd.

Als dat geen tijd begint te worden zeg.

Overlaatst met iemand gesproken die zei dat de automatisch binnengelopen updates/grades ook enorm opdringerig waren met het opnieuw te moeten opstarten van de pc/laptop ...

Ik zei nog, ja die lopen tegenwoordig zo op de achtergrond binnen en je krijgt de kans niet meer om aan te duiden wat je er wil met doen zoals in vorige Win versies zoals op volgende manier:

Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden of installeren.

Als die zomaar automatisch binnenvallen op de achtergrond hoop ik van harte dat ze allemaal goed nagekeken zijn want anders ...
16-10-2015, 12:18 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
16-10-2015, 13:02 door Anoniem
Door Anoniem: F Windows, prive gebruik ik een mac. Dan heb je dit soort gezeur ook niet. Veiliger, en beter in alle opzichten
"Veiliger"
16-10-2015, 13:41 door ben987
Door Anoniem: F Windows, prive gebruik ik een mac. Dan heb je dit soort gezeur ook niet. Veiliger, en beter in alle opzichten
bedankt voor de belangrijke info...
16-10-2015, 16:14 door Anoniem
Die enorme traagheid die Windows Update de laatste tijd plaagde is nu ook opgelost merk ik.
Of dat dit hiermee te maken had of dat ze dit toevallig ook gevonden hebben weten we natuurlijk niet....
16-10-2015, 17:55 door Anoniem
Nee, het was geen fout. Alles zo gepland, en kijken of ze ermee weg zouden komen. Ik ken mijn pappenheimers inmiddels wel....
16-10-2015, 21:13 door Anoniem
Door Anoniem: Heb het ook vaak gekregen.
Wel apart is dat sommige laptops die in een domein zitten ook de update kregen. Dacht dat het het voor bedrijven niet kon om gratis naar Windows 10 over kunnen gaan.
Nee, de enterprise edities krijgen geen gratis upgrade. Pro edities wel, ongeacht of ze in een domein zitten.

Dat is overigens ook de simpelste methode om het tegen te gaan; de eerste upgrade check kijkt alleen naar de registry keys; zet je die naar 'Enterprise edition' krijg je nooit meer meldingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.