Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Avira instelling?

19-10-2015, 13:04 door ab2604, 1 reacties
In Avira, onder de system scanner settings, is een instellingen genaamd "Integrity checking of system files". Als deze wordt aangevinkt dan worden alle belangrijke Windows systeem bestanden gescand tijdens elke vorm van "on demand" scan.

Standaard staat deze instelling uit omdat het volgens Avira veel systeembelasting vraagt. Dat klopt, want met deze functie aangvinkt duurt een willekeurige on demand scan wvele malen langer (3 minuten tegen 30 minuten).

Wat ik niet begrijp: als deze functie uitstaat zie ik dat er nog steeds Windows mappen (waaronder system32) wordt gescand. Wat wordt er nu dan extra gescand met deze functie aangevinkt, en is het normaal dan het scannen dan zo veel langer duurt? Is dat bij andere Antivirus programma's ook zo?
Reacties (1)
19-10-2015, 15:44 door Anoniem
Veel system files zitten in de system32 folder, alleen de gevoelige mappen worden daar altijd gescant, het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk gevoelige mappen te scannen anders heeft een antivirus gewoon geen zin meer. Wees gewoon blij dat je tijd winst krijgt en dat er toch maps/submaps worden gescant in de map system32 als die instelling uit staat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.