image

Onderzoek: gebruiker vindt Firefox betrouwbaarste browser

maandag 19 oktober 2015, 15:58 door Redactie, 4 reacties

Internetgebruikers vinden Firefox al drie jaar op rij de betrouwbaarste browser, zo blijkt uit onderzoek van het Britse anti-virusbedrijf Sophos. Voor het laatste onderzoek lieten meer dan 3900 mensen weten in welke browser ze het meeste vertrouwen hebben. 41% stemde voor Mozilla's Firefox.

Chrome volgt met 21% op de tweede plek, terwijl Opera de stem van 16% van de deelnemers aan het onderzoek kreeg. Safari is de vierde browser met 9%. Tor Browser scoort 6%, het dubbele van Internet Explorer dat op 3% uitkwam. Firefox is van de grootste browsers ook de enige met een positief "vertrouwensgat". Dit is de verhouding tussen het aantal mensen dat een bepaalde browser gebruikt en het aantal stemmen dat de betreffende browser kreeg.

Zo'n 27% van de gebruikers gebruikte Firefox, maar de browser kreeg 41% van de stemmen. Chrome daarentegen werd door 41% gebruikt, maar kreeg 21% van de stemmen. Een negatief vertrouwen van -20%. Zo'n 12% van de deelnemers werkte met Internet Explorer, maar Microsofts browser kreeg 3% van de stemmen. Een negatief vertrouwen van -9%. Volgens Sophos is de negatieve score van IE mogelijk te verklaren doordat veel bedrijven deze browser verplichten.

Firefox wordt al drie jaar op rij als de meest betrouwbare browser gezien, maar gedurende deze periode is het aantal Chrome-gebruikers dat aan het onderzoek meedoet gestegen, terwijl het aantal Firefoxgebruikers afnam. "Misschien doen Firefoxgebruikers eerder mee aan online onderzoek, of misschien leren we te leven met software die we niet vertrouwen", zegt Mark Stockley.

Reacties (4)
19-10-2015, 17:40 door Anoniem
Ik ben een longtime gebruiker van FireFox, uit een tijd dat de browser nog modulair was en niet zoals nu vol met Bloatware zit. Sinds de 4.0 update is FF bijna onwerkbaar geworden onder Linux door de painscreen bug die het scherm of bevriest of de tab van de vorige pagina laat staan tot dat je de browser verkleint of refreshed.

Eerlijk gezegdheb ik het gehad met FireFox, maar goed wat is er als alternatief.......
20-10-2015, 08:39 door Anoniem
Gebruikers vinden Firefox de betrouwbaarste browser...
Iets vinden is niet hetzelfde als ook de betrouwbaarste browser te zijn.
Dit zegt niets over dat Firefox ook echt betrouwbaarste browser is....

Welke echt betrouwbaarste is laat ik in het midden, kan bij elke release van alle varianten andere uitkomst zijn.
20-10-2015, 08:54 door Anoniem
Het onderzoek gaat niet over welke browser beter of sneller werkt,maar in welke browser gebruikers meer vertrouwen hebben.
Veel mensen zullen bij Chrome van Google toch ook denken aan de Google industrie en daar minder vertrouwen in hebben dan de non profit mozilla organisatie...
20-10-2015, 23:18 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben een longtime gebruiker van FireFox, uit een tijd dat de browser nog modulair was en niet zoals nu vol met Bloatware zit. Sinds de 4.0 update is FF bijna onwerkbaar geworden onder Linux door de painscreen bug die het scherm of bevriest of de tab van de vorige pagina laat staan tot dat je de browser verkleint of refreshed.
Jij bent denk ik degene die daar steeds maar op hamert in dit forum, maar ik heb deze bug nog nooit gezien.
Ik denk dat het ook afhankelijk is van de videokaart(driver) of andere omstandigheden.
Zo weet ik dat ik vroeger last had van een bug waarbij anti-aliased fonts de soep in draaiden als je een pagina een paar
pixels heen en weer scrollde (de tekst werd dan zowat onleesbaar), maar dat was echt een videodriver gerelateerd probleem
wat 100% verdween toen mijn kaart defect raakte en ik een andere kaart moest kopen en de driver vervangen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.