image

Joomla waarschuwt voor zeer belangrijke update

dinsdag 20 oktober 2015, 10:39 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 20-10-2015, 12:18

De makers van het erg populaire contentmanagementsysteem (CMS) Joomla zullen aanstaande donderdag een "zeer belangrijke beveiligingsupdate" uitbrengen, zo hebben ze aangekondigd. De update zou voor een kritiek beveiligingsprobleem in de kern van Joomla zijn.

Verdere details worden echter niet gegeven, behalve dat de update donderdagmiddag om 16:00 uur Nederlandse tijd zal verschijnen. Joomla adviseert beheerders om klaar te staan om de update donderdag ook meteen uit te rollen. "Begrijp dat we tot het verschijnen van de release geen verdere informatie kunnen geven", aldus de ontwikkelaars.

Reacties (4)
20-10-2015, 12:08 door Anoniem
Ik weet niet beter dan dat de update om 16uur Nederlandse tijd uitgebracht zal gaan worden. Waar hebben jullie die 12uur vandaan?
21-10-2015, 11:56 door Anoniem
Ik heb het gebruik van zulke CMS software al lang geleden opgegeven voor mijn eigen website.
Als ik een blogje wil bijhouden is het toch absurd irritant dat je elke dag moet controleren of je je software moet updaten?

Je bent dan echt veel beter af bij een externe host die dit zelf continu update.

Als je nu nog een serieuze (bedrijfs)website bouwt op Joomla doe je echt iets verkeerd en leef je in de 1900's.
22-10-2015, 12:42 door Anoniem
Beetje vreemde reactie. Joomla wordt door genoeg bedrijven ingezet als website en niet alleen bij kleintjes. Ik zie het andersom, als je geen Joomla website hebt, dan doe je echt iets verkeerd of leef je nog in de 1900's.

Wanneer je kiest voor een CMS dan betekend dat ook dat je de benodigde updates installeert, anders moet je maar bij een simpele HTML website blijven. Dit gaat op voor elk pakket, ook voor Drupal of Wordpress. Ik controleer echt niet elke dag of er een update is. Als ik inlog op de beheerszijde krijg ik netjes te lezen dat er updates beschikbaar zijn, en vanaf 3.5 kan je dat ook via de mail toegestuurd krijgen.

Ik zou zelf nooit willen dat mijn hoster mijn eigen website bijwerkt, hoe moet die weten hoe de website in elkaar steekt? Als het nu niet goed gaat? Dan ligt je website plat.
22-10-2015, 17:33 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb het gebruik van zulke CMS software al lang geleden opgegeven voor mijn eigen website.
Als ik een blogje wil bijhouden is het toch absurd irritant dat je elke dag moet controleren of je je software moet updaten?

Je bent dan echt veel beter af bij een externe host die dit zelf continu update.

Als je nu nog een serieuze (bedrijfs)website bouwt op Joomla doe je echt iets verkeerd en leef je in de 1900's.

?? Says who. Ik denk dat Joomla juist een van de betere opties is en WP bijvoorbeeld juist niet. Als je serieus bent hou je e.e.a. ook up-to-date. Daar zijn allemaal heel goede tools voor (myjoomla.com bijvoorbeeld).

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld als Joomla specialist (al 10 jaar), maar kan me geen beter systeem voorstellen. Erg veilig, stabiel en ontzettend veel mogelijkheden als je weet hoe je ermee om moet gaan. Daarom huren bedrijven ook specialisten in als ik om hun sites te bouwen en te onderhouden. En dat tegen zeer scherpe kosten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.