image

Gratis SSL-dienst Let's Encrypt start gesloten betatest

donderdag 22 oktober 2015, 15:37 door Redactie, 4 reacties

Om ervoor te zorgen dat alle websites op internet eenvoudig een gratis SSL-certificaat kunnen installeren werd vorig jaar het initiatief "Let's Encrypt" gestart en de dienst zal binnenkort een gesloten betatest starten, gevolgd door een openbare.

Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en gaat hierom de uitgifte en installatie van SSL-certificaten zo eenvoudig mogelijk maken. Deze week werd al bekend dat alle grote browsers de certificaten van Let's Encrypt nu ondersteunen.

Voordat de dienst aan het grote publiek kan worden aangeboden zal er eerst een gesloten betatest plaatsvinden. Mensen die zich hebben aangemeld voor het betaprogramma, iets dat nog steeds mogelijk is, zullen een uitnodiging ontvangen. Vervolgens zullen de domeinen waarvoor een SSL-certificaat is aangevraagd op een whitelist worden geplaatst. Halverwege of eind november staat een open betatest gepland, zo meldt de EFF. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de dienst dit jaar nog van start gaat.

Reacties (4)
22-10-2015, 19:36 door Anoniem
Mooi zo, kan niet wachten!
23-10-2015, 08:52 door Anoniem
hulde! Nu hopen dat de keys niet periodiek worden gersynct naar de NSA
23-10-2015, 12:26 door Anoniem
Door Anoniem: hulde! Nu hopen dat de keys niet periodiek worden gersynct naar de NSA

Je private key hoef je niet op te sturen om een certificaat aan te vragen. Alleen je publieke key wordt bekend bij de Certificate Authority.
23-10-2015, 15:46 door Anoniem
SSL is dood, Lang leve TLS
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.