image

Fitbit ontkent Bluetooth-hack bij fitnesstrackers

vrijdag 23 oktober 2015, 13:45 door Redactie, 0 reacties

Fabrikant van fitnesstrackers Fitbit ontkent dat de eigen apparatuur via Bluetooth kan worden gehackt en gebruikt voor het verspreiden van malware, zoals een onderzoekster beweert. Gisteren haalde Axelle Apvrille van beveiligingsbedrijf Fortinet het nieuws met haar onderzoek.

Ze stelde een manier te hebben gevonden om de Fitbit-fitnesstracker via de Bluetooth-verbinding te hacken. Vervolgens zou ze het apparaat met malware kunnen infecteren. Deze malware zou weer de computers kunnen besmetten waarop de Fitbit wordt aangesloten. "Deze berichten kloppen niet", aldus de fabrikant in een reactie tegenover NBC News.

"De onderzoekster die deze beweringen heeft gedaan heeft tegenover Fitbit bevestigd dat dit alleen een theoretisch scenario was en niet mogelijk is. Fitbit-trackers kunnen niet worden gebruikt om de systemen van gebruikers met malware te infecteren." Volgens Fitbit is het dan ook veilig om de fitnesstrackers te blijven gebruiken en hoeven gebruikers geen verdere actie te ondernemen.

Fortinet stelt dat de onderzoekster een kwetsbaarheid in Fitbit heeft gedemonstreerd waarmee het apparaat van willekeurige code kan worden voorzien. Deze code kan weer naar apparaten worden gestuurd waarmee de tracker verbinding maakt. Het beveiligingsbedrijf zegt bewust geen details te zullen prijsgeven, om misbruik te voorkomen. Fitbit zou in maart over het probleem zijn ingelicht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.