image

Tienduizenden gebruikers MacKeeper willen geld terug

vrijdag 23 oktober 2015, 16:31 door Redactie, 3 reacties

Tienduizenden mensen die het programma MacKeeper kochten hebben aangegeven hun geld terug te willen. Aanleiding is een "class-action" rechtszaak die vorig jaar werd ingediend. Volgens de vrouw die de rechtszaak begon zou MacKeeper ten onrechte voor beveiligings- en prestatieproblemen hebben gewaarschuwd, om consumenten zo over te halen de volledige versie van 40 dollar aan te schaffen.

MacKeeper is omstreden software. Volgens sommige experts is het 'scareware', omdat het gebruikers via misleidende waarschuwingen en pop-ups probeert over te halen de volledige versie aan te schaffen. De rechtszaak was tegen het Oekraïense softwarebedrijf ZeoBIT aangespannen, de oorspronkelijke ontwikkelaar van MacKeeper. In april 2013 besloot het bedrijf MacKeeper aan het Duitse Kromtech Alliance Corp te verkopen. ZeoBIT had besloten de rechtszaak voor een bedrag van 2 miljoen dollar te schikken. Een derde daarvan gaat naar de advocaten, terwijl de resterende 1,25 miljoen dollar in een speciaal fonds wordt bewaard. De schikking is voorlopig goedgekeurd, maar wacht nog op uiteindelijke goedkeuring.

Sinds augustus zijn meer dan 513.000 mensen benaderd die MacKeeper in de VS kochten en voor teruggave van het aankoopbedrag in aanmerking kwamen. Inmiddels hebben bijna 79.000 mensen een claim ingediend. Een ongekend hoog aantal in bij dit soort schikkingen. Het houdt wel in dat er minder geld voor de eisers overblijft. In plaats van de 40 dollar zal de vergoeding nu op 15 of 16 dollar uitkomen, zo meldt Macworld. Gebruikers van de software hebben nog tot 30 november de tijd om via deze website hun claim in te dienen.

Reacties (3)
24-10-2015, 01:59 door Anoniem
80 000 mensen die allemaal hun 15, of misschien zelfs wel 16 dollar wilen. Haha.

Ga toch werken.
25-10-2015, 12:23 door Anoniem
Door Anoniem: 80 000 mensen die allemaal hun 15, of misschien zelfs wel 16 dollar wilen. Haha.

Ga toch werken.

1 mens die het woord "principekwestie", of misschien zelfs meer woorden niet kent en toepast in zijn leven. Haha.

Ga toch studeren.

PS: De comment sectie hier is geen afvalbak van random gedachtegangen, meld volgende keer iets constructiefs waar alle bezoekers iets mee kunnen :]
26-10-2015, 13:03 door Anoniem
Goede zaak, te veel "anti-malware software" is zelf een behoorlijke vorm van als je hun reclameringsmethoden bekijkt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.