image

Man voor duizenden euro's bestolen via phishing

zondag 25 oktober 2015, 11:34 door Redactie, 3 reacties

Een man uit Waalwijk is recent het slachtoffer van telefonische phishing geworden waarbij criminelen duizenden euro's van zijn bankrekening wisten te stelen. De man werd door een zogenaamde 'medewerkster' van de bank gebeld met de vraag of hij enkele gegevens wilde doorgeven.

"Het slachtoffer was zo overrompeld door de slinkse verhalen van de 'medewerkster' dat hij zijn privégegevens verstrekte", zo laat de politie weten. Vervolgens werd er op naam van de man een nieuwe bankpas aangevraagd. Volgens de politie hebben de oplichters deze bankpas vermoedelijk via de post onderschept. Met de nieuwe pas werd daarna voor duizenden euro's uitgegeven in een Amsterdamse elektronicazaak. Beelden van de betaling en de klant die met de gestolen pinpas betaalde worden morgen in het opsporingsprogramma Bureau Brabant getoond.

Reacties (3)
25-10-2015, 12:59 door Anoniem
Maar pinnen is volkomen veilig hoor. Heus waar.
26-10-2015, 02:48 door Anoniem
Door Anoniem: Maar pinnen is volkomen veilig hoor. Heus waar.

Kun je echt niet lezen ? Waarom doe je schamper over pinveiligheid in reactie op een phish die niets met pinnen te maken heeft ?
26-10-2015, 09:02 door Anoniem
Door Anoniem: Maar pinnen is volkomen veilig hoor. Heus waar.

Dit raakt weer kant nog wal...
De enige manier waarop het mogelijk is om met een gestolen pas geld op te nemen, is dat de dieven de beschikking hebben over de PIN. En hoe zouden ze daar aan komen?
Zolang mensen telefonisch hun PIN afgeven is geen enkele beveiliging voldoende.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.