image

Politie arresteert man wegens oplichting via Marktplaats

dinsdag 27 oktober 2015, 11:39 door Redactie, 5 reacties

De politie heeft gisteren een 38-jarige inwoner van het Overijsselse Rouveen aangehouden op verdenking van oplichting via Marktplaats. Volgens de politie wordt de man ervan verdacht dat hij meerdere mensen via de veilingsite heeft opgelicht door goederen aan te bieden maar die nooit te leveren.

De verdachte kwam in beeld door onderzoek van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting. Op Marktplaats bood hij diverse spullen aan, waaronder gereedschap, elektronica en spullen voor de sportvisserij. Ook reageerde hij op advertenties van mensen die bepaalde spullen zochten. Nadat de slachtoffers hadden betaald vond er geen levering van de gekochte goederen plaats.

Bij zijn oplichtingspraktijken maakte de verdachte gebruik van meerdere e-mailadressen. Momenteel zijn erbij de politie 17 aangiften binnengekomen, maar er zijn aanwijzingen dat nog veel meer mensen door de verdachte zijn opgelicht. De politie roept deze mensen op om aangifte van oplichting te doen. De man zit nog altijd vast op het politiebureau.

Reacties (5)
27-10-2015, 11:53 door Dennixx - Bijgewerkt: 27-10-2015, 11:53
Ik vind het heel erg triest dat het "nieuws" is dat ze eindelijk iemand gepakt hebben hiervoor, terwijl oplichting via marktplaats volgens mij dagelijks voorkomt.
Helaas zelf ook slachtoffer van geworden (jaja, ik was wellicht iets te naief), aangifte van gedaan, en vervolgens alleen maar geautomatiseerde berichten dat ze er niets aan gaan doen...
27-10-2015, 13:38 door Anoniem
En dit hoort hier omdat? Dit het nieuwe lokale snuffertje is?
27-10-2015, 15:19 door Anoniem
Is dit reclame dat politie zo af en toe toch nog wel eens naar die aangiftes kijkt?
27-10-2015, 23:02 door Anoniem
Het vervelende van Marktplaats is dat het geen rating systeem kent. Zo weet je nooit of een verkoper betrouwbaar is. Als ze nou eens iets aan die feedback deden dan kwam dit minder vaak voor.
29-10-2015, 08:03 door Anoniem
Door Anoniem: Het vervelende van Marktplaats is dat het geen rating systeem kent. Zo weet je nooit of een verkoper betrouwbaar is. Als ze nou eens iets aan die feedback deden dan kwam dit minder vaak voor.

Het vervelende is dat mensen op Marktplaats gedrag vertonen dat ze in een gewone winkel niet zouden vertonen, namelijk laksheid… Zou je bij een andere winkel binnen lopen en zonder de verkoper te kennen geld op de toonbank leggen en vertrekken in de hoop dat je het product krijgt dat je wilde kopen? En dat zonder na te gaan hoe betrouwbaar die winkelier is? De meeste mensen doen pas onderzoek NADAT ze zijn belazerd, niet VOORDAT ze een bestelling en betaling doen. Wat voorzichtiger koopgedrag zou heel veel leed schelen. Waarmee ik niet de schuld bij deze lakse mensen wil leggen, want iemand hoort gewoon zijn afspraak na te komen…
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.