image

Google zou aan Androidversie voor desktops werken

vrijdag 30 oktober 2015, 09:40 door Redactie, 3 reacties

Google is bezig met de ontwikkeling van een Androidversie voor desktopcomputers, zo laten bronnen tegenover de Wallstreet Journal en de Verge weten. Volgend jaar zou Google met verschillende fabrikanten gaan samenwerken om desktopcomputers te produceren die op Android draaien.

Het zou uiteindelijk de bedoeling zijn om Chrome OS en Android tot één besturingssysteem te combineren, aangezien het ondersteunen en ontwikkelen van twee verschillende besturingssystemen kostbaar is en verwarrend voor fabrikanten kan zijn. De nadruk op Android houdt niet in dat Chrome OS op korte termijn zal verdwijnen, het op Chrome-gebaseerde besturingssysteem dat in veel goedkopere laptops wordt gebruikt, de zogeheten Chromebooks.

Fabrikanten die Chromebooks produceren kunnen straks nog steeds Chrome gebruiken maar hebben ook de keuze uit Android, aldus Re/code. Google-topman Hiroshi Lockheimer, senior vicepresident Android, Chromecast en Chrome OS, laat via Twitter weten dat Chromebooks nog steeds erg in trek zijn en Google zich voor Chrome OS blijft inzetten.

Reacties (3)
30-10-2015, 10:10 door Anoniem
Ik vond het altijd al verbazingwekkend dat je niet zomaar Android apps op een Chromebook kunt gebruiken.
Er is wel een soort developertool waarmee dat min of meer kan maar dan moet je eerst ergens de apk downloaden.

Hopelijk gaat dat nu dan beter worden. Ik vind de Chromebook nog steeds een ideaal laptopje, wat een verademing
in vergelijking met Windows als je hem toch alleen gebruikt om te browsen.
31-10-2015, 15:33 door Anoniem
Er is al een android versie voor je pc beschikbaar. Die, ondanks dat ze een beetje achterlopen op de android ontwikkeling van google binnenkort met versie 5 lolipop komen.

http://www.android-x86.org/
31-10-2015, 15:42 door Anoniem
Da mogen ze eerst wel gaan werken aan het patchen van al die lekken en vulnerabilities in android,zoals dat Stagefright lek in android,waarvoor schijnbaar geen patch bestaat en als die al bestaat door vele smartphone-fabrikanten niet wordt uitgerold.Dus op naar Android O(PIUM) (N slaan we maar even over net als microsoft deed met windows 9),waarbij we hopelijk een echt veilig OS hebben voor zowel desktop,laptop,tablet en smartphone en die dus windows,ubuntu/linux,chromebook,en old android kan gaan vervangen en we hopelijk geen (stagefright -achtige) lekken meer tegenkomen.En keiharde voorwaarde is dat fabriaknten verplicht worden om alle upgrades en updates en patches te verstrekken die google android verspreidt,of dat google zelf de updates,upgrades en patches ter hand neemt,dus dat dit voortaan buiten de telefoonfabrikanten om gaat,net als microsoft windows doet via microsoft/ windows update.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.