image

Tor lanceert chatprogramma voor beveiligd chatten

vrijdag 30 oktober 2015, 10:23 door Redactie, 4 reacties

De makers van het Tor-netwerk hebben software gelanceerd waarmee gebruikers van allerlei verschillende chatprogramma's of kanalen eenvoudig versleuteld via één programma kunnen chatten. Tor Messenger, zoals het chatprogramma heet, verstuurt berichten over het Tor-netwerk.

Het ondersteunt daarbij verschillende transportnetwerken, zoals Jabber (XMPP), IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter, Yahoo en andere netwerken. Daarnaast staat Off-the-Record (OTR) Messaging standaard ingeschakeld. Hierdoor zijn de berichten versleuteld en kunnen gebruikers controleren dat degene met wie ze chatten ook daadwerkelijk de persoon is die hij of zij beweert te zijn. Verder voegt OTR ook perfect forward secrecy toe en "deniability", zodat er kan worden ontkend dat de gebruiker een bepaald chatbericht heeft verstuurd.

Tor Messenger maakt wel gebruik van bestaande netwerken, zodat gebruikers met bestaande contacten en zonder al teveel aanpassingen kunnen blijven chatten. Dit houdt wel in dat metadata door de server van het chatnetwerk kan worden opgeslagen. De route naar de server is echter verborgen, aangezien die over het Tor-netwerk loopt. De versie die vandaag is gelanceerd is een testversie en is beschikbaar voor Linux, Mac en Windows.

Reacties (4)
30-10-2015, 11:53 door Anoniem
Gaaf! Erg benieuwd naar de finalversie van dit programma!
30-10-2015, 13:43 door Anoniem
Tor Messenger maakt wel gebruik van bestaande netwerken, zodat gebruikers met bestaande contacten en zonder al teveel aanpassingen kunnen blijven chatten. Dit houdt wel in dat metadata door de server van het chatnetwerk kan worden opgeslagen.[/quote.]

Versleutelen van de inhoud is een goede stap vooruit.

Nu de metadata nog!
28-11-2015, 22:33 door Blackbox Secure
Geachte,

Data diefstal, een groot hedendaags gevaar voor de privacy en veiligheid van uw gevoelige informatie. Blackbox-Security beveiligd en encrypt uw data waardoor uw informatie voor u en de bestemden alleen blijft! Via een beveiligde end-to-end encryptie data overbrengen op de meest effieciente en gebruiksvriendelijke manier. (IronChat - OTR)

Via een chat op een onopvallende smartphone informatie overbrengen zonder restricties en belemmeringen. (en dit wereldwijd!)
Ontraceerbaar, niet af te tappen en volledig veilig in gebruik - werkt zonder server en database!

OTR verovert de markt van het beveiligd communiceren door professionaliteit en veiligheid te combineren met absoluut gebruikersgemak. De nieuwe standaard op het gebied van beveiligd communiceren. Vraag vrijblijvend informatie op of maak een afspraak om u te overtuigen.

Mr. E. Snowden '' I use PGP to say hi and hello but use IronChat(OTR) to have a serious conversation''

Stay protected, be safe!

Hoogachtend,

Blackbox-Security

Contact: Blackboxsec@outlook.com
04-05-2016, 10:22 door Anoniem
Heb wat gelezen over OTR en PGP het is nu zo dat er een toestel is ( weet nog niet of het werkt ) want ik doe zelf ook wat onderzoek maar dit toestel bied OTR en PGP onder 1 dak. met alle smartphone applicaties van dien. http://xsystems-store.com/what-is-pgp/

Weet alleen nog niet precies hoe ze het voor elkaar krijgen om PGP en OTR aan te bieden want PGP zou toch overbodig zijn met PGP of?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.