image

Britse Vodafone-klanten gehackt via hergebruikt wachtwoord

zondag 1 november 2015, 12:39 door Redactie, 0 reacties

Ruim 1800 Britse Vodafone-klanten zijn gehackt doordat ze het wachtwoord van hun Vodafone-account ook voor andere websites gebruikten, zo heeft de telecomprovider laten weten. De provider stelt dat aanvallers deze week hebben geprobeerd om toegang tot de accountgegevens van klanten te krijgen.

Hierbij maakten de aanvallers gebruik van e-mailadressen en wachtwoorden die van een onbekende externe bron afkomstig zijn. Volgens Vodafone zijn de eigen systemen niet gehackt. Via de gegevens wisten de aanvallers op de accounts van 1827 klanten in te loggen. Daarbij hebben de aanvallers mogelijk toegang tot namen, telefoonnummers, bankidentificatiecodes en de laatste vier cijfers van de bankrekening gekregen.

Bij een "handvol" getroffen klanten werd geprobeerd deze data voor frauduleuze doeleinden op hun Vodafone-account te gebruiken. Volgens Vodafone kunnen criminelen met de gestolen gegevens fraude plegen en lopen klanten het risico om het doelwit van phishingaanvallen te worden. De provider heeft van al deze klanten het account geblokkeerd en ze vervolgens ingelicht en geholpen met het veranderen van de accountgegevens. Tevens heeft de Britse politie een onderzoek ingesteld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.