image

Nederlander verbruikt meer data op smartphone en tablet

maandag 2 november 2015, 09:49 door Redactie, 0 reacties

Het dataverbruik op smartphones en tablets in Nederland blijft toenemen. Ten opzichte van het eerste kwartaal liet het tweede kwartaal dit jaar zelfs een toename van 33% zien, zo meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Telecommonitor (pdf). Ging het in eerste kwartaal nog om 21 miljard MB, dat is in het tweede kwartaal naar ruim 27,5 miljard MB gestegen.

Volgens de ACM staat dit dataverbruik gelijk aan het downloaden van tientallen miljoenen films. "Meer dan de helft van het datavolume wordt inmiddels verbruikt via een 4G-verbinding. Via 4G kunnen gebruikers van smartphones en tablets een maximale snelheid tot 225 Mbit per seconde halen. Met die snelheid kun je overal en altijd goed tv kijken en filmpjes downloaden", zegt ACM-bestuurslid Henk Don. Eind eerste kwartaal 2016 hebben alle providers hun 4G-netwerk uitgerold; 4G is dan via alle netwerken in 99% van Nederland beschikbaar.

Glasvezel

Verder daalde het aantal klanten met een kabelaansluiting, terwijl het aantal mensen met een glasvezelverbinding juist een gestage stijging liet zien. "Deze twee ontwikkelingen zien we al langer: zo’n 3,2 miljoen huishoudens krijgen nu breedbandinternet via de kabel en zo’n 3,6 miljoen huishoudens via het koper- en glasvezelnetwerk van KPN", aldus Don.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.