image

Burgerrechtenbeweging prijst adblocker in Firefox

woensdag 4 november 2015, 15:42 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft zeer positief gereageerd op de nieuwste versie van Firefox, die standaard over een ingebouwde adblocker beschikt. Toch is er ook ruimte voor verbetering, aldus de organisatie. Gisteren verscheen Firefox 42 inclusief Tracking Protection.

Deze Tracking Protection blokkeert trackers, analytics scripts, trackingpixels en ook advertenties die gebruikers volgen. Hiervoor maakt Firefox gebruik van de blockinglist van de Disconnect browseruitbreiding. Deze uitbreiding blokkeert ook allerlei webtrackers. Volgens Noah Swartz van de EFF kiest Firefox geen partij als het om online advertenties gaat, maar heeft het gekozen om advertenties te blokkeren die de privacy van gebruikers schenden. Iets waar de EFF het mee eens is.

Ook is de EFF blij dat de browser nu standaard een dergelijke optie aanbiedt. Eerder werd namelijk Disconnect van de Android app store verwijderd. Toch ziet Swartz ruimte voor verbetering. Tracking Protection staat nu alleen ingeschakeld bij het gebruik van de Private Browsing-modus. Als het aan de EFF ligt wordt de optie standaard ingeschakeld voor alle gebruikers die binnen de browser voor Do Not Track hebben gekozen, ongeacht of ze via Private Browsing surfen of niet. Tevens hoopt Swartz dat andere browserontwikkelaars het voorbeeld van Mozilla zullen volgen.

Reacties (3)
04-11-2015, 19:31 door karma4
http://www.zdnet.com/article/mozilla-gets-built-in-firebox-advertising-rolling/
04-11-2015, 20:03 door Anoniem
Door karma4: http://www.zdnet.com/article/mozilla-gets-built-in-firebox-advertising->Trolling?/

Weer eens te druk met wegkijken?
Jouw one and only maakt het heel veel bonter, qua privacy en ook wat geschaadde beloftes betreft.

https://tweakers.net/nieuws/106108/microsoft-stopt-met-onbeperkte-onedrive-opslag.html
05-11-2015, 00:22 door Anoniem
ik heb dat 'ingebouwde adblocker' in de nieuwe versie niet eens aan staan.
ik zie wel wanneer ik die in gebruik ga nemen. het zal wel los lopen;
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.