image

Automatische update QuickTime werkt niet op Windows 10

woensdag 4 november 2015, 16:50 door Redactie, 1 reacties

Er is een probleem met de automatische updatefunctie van QuickTime op Windows 8 en 10, waardoor de updater aangeeft dat gebruikers up-to-date zijn, ook al is er een nieuwe versie beschikbaar. In augustus verscheen QuickTime 7.7.8 waarin meerdere kritieke kwetsbaarheden werden gepatcht.

Via de in totaal negen kwetsbaarheden zou een aanvaller het progamma kunnen laten crashen of willekeurige code op de computer kunnen uitvoeren, zoals het installeren van malware. Het openen van een kwaadaardig mediabestand zou in dit geval voldoende zijn. Recentelijk publiceerde Secunia een rapport waaruit bleek dat veel Windowsgebruikers QuickTime vergeten te updaten.

Volgens Alton Blom wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt doordat QuickTime op Windows 8 en 10 niet automatisch een nieuwe versie installeert, terwijl dit bij andere Windowsversies wel het geval is. Blom benaderde Apple. Het bedrijf liet hem weten dat QuickTime 7.7.8 alleen voor Windows 7 en Vista is bedoeld. Wanneer Apple deze versie ook automatisch op Windows 8 en nieuwer zal uitrollen is onbekend. Gebruikers kunnen als tijdelijke oplossing de nieuwste versie via de website van Apple downloaden. Hoewel dit volgens Blom in eerste instantie niet werkte, zou de aangeboden versie nu wel probleemloos kunnen worden geïnstalleerd.

Reacties (1)
04-11-2015, 20:20 door Anoniem
Komt bekend voor

De automatische update van Adobe Flashplayer werkt(e) niet, nooit, nimmer onder Mac OS X.
En welke browser werkt eigenlijk automatisch alle plugins bij?
Sterker nog, welke browsers bieden überhaupt een eenvoudige mogelijkheid te controleren of je browserplugins wel up to date zijn?

Resultaat?
Precies..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.