image

Kamervragen over cyberverdrag tussen Europa en China

donderdag 5 november 2015, 16:44 door Redactie, 1 reacties

Kamerleden van D66 hebben minister Hennis van Defensie en Koenders van Buitenlandse Zaken Kamervragen gesteld over een mogelijk cyberverdrag tussen Europa en China waar Nederland een rol bij speelt. Sjoerdsma en Hachchi stelden de vragen naar aanleiding van berichtgeving in de Telegraaf.

Daarin werd gesteld dat een Nederlandse speciaal ambassadeur voor cyberkwesties onderhandelt over een digitaal niet-aanvalsverdrag tussen Europa en China. De Kamerleden vragen nu of dit klopt en waarom deze onderhandelingen plaatsvinden. Ook moeten de ministers laten weten wat voor soort aanvallen onder het digitaal niet-aanvalsverdrag zouden vallen en wat de aard en inhoud van het verdrag is.

Eind september sloten de Amerikaanse en Chinese autoriteiten een cyberpact met elkaar. De landen hebben afgesproken dat ze zich niet zullen bezighouden met cyberspionage gericht op het stelen van bedrijfsgeheimen of dit te ondersteunen. Eind oktober werd er een soortgelijk verdrag tussen de Britten en Chinezen gesloten. Hennis en Koenders hebben drie weken de tijd om de vragen (pdf) te beantwoorden.

Reacties (1)
06-11-2015, 13:59 door Anoniem
Laat me niet lachen. Probeer dat maar eens bij Rusland.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.