image

Data 156.000 klanten Britse ISP TalkTalk gestolen

vrijdag 6 november 2015, 13:15 door Redactie, 0 reacties

Bij de aanval op de Britse internetprovider TalkTalk die op 21 oktober plaatsvond zijn de gegevens van ruim 156.000 klanten gestolen, zo blijkt uit onderzoek van het bedrijf. Lange tijd was onduidelijk of de aanvallers erin waren geslaagd om klantgegevens te stelen en om hoeveel mensen het dan zou gaan.

Zo werd er rekening gehouden dat de data van mogelijk 4 miljoen klanten waren buitgemaakt. Twee weken na het incident heeft TalkTalk nu de werkelijke omvang van de aanval vastgesteld. Zo zijn de gegevens van ruim 156.000 klanten benaderd. Van deze klanten zijn vervolgens ruim 15.000 rekeningnummers en bankcodes benaderd. Verder zijn 28.000 deels onherkenbare credit- en debitcardnummers door de aanvallers ingezien.

In een verklaring stelt de provider dat de omvang van de aanval veel kleiner is dan in eerste instantie werd aangenomen. "En we kunnen bevestigen dat de gevoelige persoonlijke data van slechts 4% van de TalkTalk-klanten risico lopen." De provider noemt het een moeilijke beslissing om alle klanten over het risico te waarschuwen voordat de werkelijke omvang van het dataverlies duidelijk was. Inmiddels zijn alle klanten ingelicht van wie de financiele gegevens zijn ingezien. Hoe de aanvallers toegang tot de data konden krijgen is nog altijd niet bekendgemaakt. Vanwege de aanval zijn vier verdachten aangehouden, waarvan drie tieners.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.