/dev/null - Overig

Onbestelbare email

06-11-2015, 23:52 door Anoniem, 7 reacties
Wat moet ik doen om berichten bij legitieme email adressen te krijgen. De reden van dit schrijven is dat de postmaster email berichten als onbestelbaar terug meldt ondanks dat ik mail naar een legitiem email adres stuur. Wat is wijs?
Reacties (7)
07-11-2015, 08:47 door Rolfieo
Helaas is mijn glazen bol defect momenteel. Ik kan er dus niets nuttigs over zetten met de informatie die jij nu geeft.

Misschien de melding die jij krijgt ook hier even posten?

Want met deze informatie kunnen we natuurlijk helemaal niets.
07-11-2015, 08:50 door Anoniem
Soms is een server ingesteld op bescherming tegen rondzenden of ingesteld tegen spam. Dan krijg je een mail terug wanneer je dezelfde mail tegelijkertijd aan iemand anders stuurt of wanneer de ontvanger is ingesteld tegen spam en jouw mail zo beschouwd.
07-11-2015, 09:13 door Anoniem
Wat is wijs vraagt ie.
http://ditiswijsgroep.nl/
07-11-2015, 10:46 door Anoniem
Het zou op zich handig zijn om de fout melding van de postmaster te noemen, dat verklaart de reden. Aannemelijk is dat de inhoud van je mail niet door de filters van de postmaster gekomen is omdat het bijvoorbeeld op spam lijkt.
07-11-2015, 10:47 door Erik van Straten
Door Anoniem: Wat moet ik doen om berichten bij legitieme email adressen te krijgen. De reden van dit schrijven is dat de postmaster email berichten als onbestelbaar terug meldt ondanks dat ik mail naar een legitiem email adres stuur. Wat is wijs?
1 Zoals Rolfieo schrijft: wat is de terugmelding? Mailbox vol, adres bestaat niet, de mailserver die jij gebruikt staat op een blacklist, ontvanger gebruikt SPF en laat mail forwarden of ontvangende mailserver gebruikt graylisting, maken nogal wat uit.
2 Dubbel-check of je het juiste adres gebruikt.
3 Probeer mail te sturen vanaf een geheel ander account, bij voorkeur bij een geheel andere provider.
4 Zoek op andere wijze contact en vraag waarom jouw mail geweigerd wordt (de meest voor de hand liggende optie, maar misschien wil je dat niet omdat je bijv. een spammer bent?)
07-11-2015, 10:50 door Anoniem
Wat ook mogelijk is, is dat je geen Imap gebruikt, en een niet het IP adres gebruikt dat hoort bij de smtp server.
07-11-2015, 11:13 door karma4
Kijk even goed naar de boodschappen. Er wordt her en der nieuwe controles doorgevoerd op afzender/bestemming om spoofing tegen te gaan. https://en.wikipedia.org/wiki/DMARC Als jouw provider daarin niet meegaat kan het zijn dat jij een terugmelding krijgt dat de mail niet doorgestuurd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.