image

Politie kan Amber Alert-systeem gerichter gaan inzetten

maandag 9 november 2015, 10:03 door Redactie, 0 reacties

Het Amber Alert-systeem dat wordt gebruikt in het geval van vermiste kinderen kan nu gerichter door de politie worden ingezet. Burgers die zich mogelijk in de buurt van een vermist kind bevinden worden hierdoor gericht geïnformeerd over de vermissing, wat de kans op het terugvinden moet vergroten.

Het gehele Ambert Alert-systeem wordt door de politie jaarlijks drie a vier keer ingezet wanneer er wordt gevreesd dat het leven of de gezondheid van een kind gevaar loopt. Via onder andere reclameschermen, snelwegborden, apps, sms en e-mail wordt er dan naar kinderen gezocht. Daarnaast worden delen van het Amber Alert-systeem ongeveer 100 keer per jaar ingezet bij andere kindervermissingen.

Bij deze laatste categorie, ook wel urgente kindervermissingen genoemd, kunnen nu delen van het Amber Alert-systeem gericht worden ingezet. Het gericht vertonen van een foto bij een urgente kindervermissing via regionale omroepen, tankstations, beheerders van snelwegborden, de spoorwegen, taxicentrales, wegvervoerders en populaire apps is volgens de politie alleen mogelijk door de vrijwillige medewerking van al deze organisaties.

Daarbij laat de politie weten dat een urgente kindervermissing geen Amber Alert is. Bij een landelijk Amber Alert is er sprake van onmiddellijk levensgevaar en is het niet duidelijk waar het kind zich in Nederland bevindt. Bij een 'urgente vermissing' heeft de politie substantiële aanwijzingen dat het vermiste kind een risico loopt en handelen noodzakelijk is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.