image

Britse politie: meeste hackers zijn tieners

maandag 9 november 2015, 14:03 door Redactie, 15 reacties

De meeste hackers die door de Britse National Crime Agency (NCA) in de gaten worden gehouden zijn tieners. Dat laat Jamie Saunders, hoofd van de cybercrime-eenheid van de NCA, tegenover Channel 5 News weten. Volgens Saunders monitort de NCA een paar duizend hackers.

Hoewel de meerderheid tiener is, weten hun ouders vaak niet wat ze uitspoken en hebben de jongeren zelf niet door dat wat ze doen strafbaar is, aldus Saunders. "We hebben het over honderden, een paar duizend mensen die we hebben geïdentificeerd en zich met dit soort criminaliteit bezighouden." Volgens Saunders is internet nog een heel nieuw domein en is er binnen de samenleving nog geen begrip van wat acceptabel en onacceptabel gedrag is, zoals dat wel voor allerlei andere misdrijven geldt.

Reacties (15)
09-11-2015, 14:20 door Anoniem
Sinds wanneer is het onduidelijk wat acceptabel en onacceptabel gedrag is in het internet domein?

Als er een nieuwe merkdealer in je dorp gevestigd wordt, weet je dat het niet acceptabel is om de producten of de showroom te beschadigen en/of voertuigen te stelen om die door te verkopen.

Verwarring over acceptabel en onacceptabel gedrag is een totale misvatting. Vandalisme en diefstal zijn onacceptabel, of het nu fysiek is of in het digitale domein. Verwarring daar over is een wassen neus gebruikt als excuus door ouders die geen verantwoording durven nemen voor de mislukte opvoeding van de talloze script kneuzen in deze wereld.

Alles begint met moreel.
09-11-2015, 14:40 door Anoniem
Dit zijn vaak de onervaren scriptkiddies, de professionals zullen niet 1 2 3 opvallen
09-11-2015, 16:00 door Anoniem
Sinds wanneer is het onduidelijk wat acceptabel en onacceptabel gedrag is in het internet domein?

Tja, volgens mij staat dat beschreven in het wetboek van strafrecht.
09-11-2015, 17:23 door Anoniem
Alles begint met moreel.

En het internet begint met betrouwbare websites die onze gegevens niet lekken.
09-11-2015, 17:29 door Anoniem
De leeftijd vd hacker(tje)s maakt op zich niet uit,zo'n jochie kan evenveel schade veroorzaken als een ''volwassen' hacker.feitelijk zelfs meer,aangezien zo'n jong gastje niet goed begrijpt hoe ver je kunt gaan,en hoe ver je niet kunt gaan,hij nog jong is en vanaf prille jeugd met computers,internet en wellicht hacking is opgegroeid en aangezien hij/zij nog jong is nog veel kan leren,nieuwe vaardigheden en technieken kan leren die hem/haar in de toekomst nog gevaarlijker maken dan de huidige generatie 'volwassen' hackers.dus meteen aanpakken die gastjes.Geen taakstrafjes meer,maar echte celstraf en ook heel belangrijk voor langere tijd,ook na be-eindiging detentie een verbod op bezit van,gebruik van,toegang verschaffen tot internet,computers (zowel die van hem/haar zelf,van de ouders,andere gezinsleden en familieleden,klasgenoten,vrienden,en vreemden)dus verbod op bezit van,gebruik van internet,computers,servers,smartphones en evt.ook gewone mobiele telefoons,al dan niet met internet.Dat is mischien wel een ergere straf voor die gastjes dan paar weekjes of zelfs maanden detentie.De huidige softe aanpak en strafjes door de NLse justitie vraagt gewoon om meer hacking en andere cybercrime.En wie zegt hoe kun je dat controleren/handhaven/voorkomen,dat zo iemand weer toegang tot computers,internet zoekt weet ik ook niet,maar het is net als een rijverbod,dat is ook moeilijk te controleren,daar gaan agenten over het algemeen ook niet op de loer liggen om te kijken of iemand weer achter het stuur kruipt.Maar wellicht kunnen politieagenten of reclassseringsmedewerkers af en toe onverwacht even aan de deur aanbellen,en online kunnen ze wellicht ook zien of iemand en zo ja wie er online is.Als diegene op zn FB pagina zit kunnen ze dat toch zien? Op overtreding internet/pc/smartphone verbod moet natuurlijk ook straf komen te staan,naast de straf voor evt.nieuwe cybercrime-vergrijpen,bovendien moet dan (opnieuw) de gebruikte apparatuur (pc,smartphone) in beslag genomen en verbeurd verklaard worden.Dus kan diegene dag met zn handje zeggen tegen zn pc en/of smartphone.Al met al dus een hardere aanpak van cybercrime, en hacking in het bijzonder is vereiste om dit gehack alleen al binnen de perken te houden.
09-11-2015, 17:52 door Anoniem
@ Vandaag, 17:29 door Anoniem

Opstelten... Ga nu eens met je postzegels spelen !!!
09-11-2015, 17:54 door Anoniem
Door Anoniem: De leeftijd vd hacker(tje)s maakt op zich niet uit,zo'n jochie kan evenveel schade veroorzaken als een ''volwassen' hacker.feitelijk zelfs meer,aangezien zo'n jong gastje niet goed begrijpt hoe ver je kunt gaan,en hoe ver je niet kunt gaan,hij nog jong is en vanaf prille jeugd met computers,internet en wellicht hacking is opgegroeid en aangezien hij/zij nog jong is nog veel kan leren,nieuwe vaardigheden en technieken kan leren die hem/haar in de toekomst nog gevaarlijker maken dan de huidige generatie 'volwassen' hackers.dus meteen aanpakken die gastjes.Geen taakstrafjes meer,maar echte celstraf en ook heel belangrijk voor langere tijd,ook na be-eindiging detentie een verbod op bezit van,gebruik van,toegang verschaffen tot internet,computers (zowel die van hem/haar zelf,van de ouders,andere gezinsleden en familieleden,klasgenoten,vrienden,en vreemden).


Verder voel je je wel goed? Wat een overtrokken reactie... Graag iets meer nuance op dit forum...
09-11-2015, 17:57 door Anoniem
Anoniem: 17:29 De reïncarnatie van Stalin... :) Dude .... Mensen straffen die familie zijn van... OMG... Heb jij stemrecht???
09-11-2015, 20:35 door Anoniem
Door Anoniem: Anoniem: 17:29 De reïncarnatie van Stalin... :) Dude .... Mensen straffen die familie zijn van... OMG... Heb jij stemrecht???
Goed lezen! Ik schreef niet dat familieleden gestraft moeten worden... tenzij ze hun apparaat/internetverbinding aan iemand ter beschikking stellen die een internet/pc /smartphone verbod heeft.
10-11-2015, 02:51 door Anoniem
@Anoniem: 17:29

<RANT MODE ON>

Lees eens wie de harde cyber criminaliteit bedrijven. Dat zijn niet de scriptkiddies maar de echte onderwereld. Die zijn echt niet onder de indruk van een paar jaar cel. Laat staan van het verbieden van ... Als je minderjarigen zoals kinderen, want daar heb je het over, bloot stelt aan jou keiharde aanpak kweek je maar 1 ding. Kinderen die bloot gesteld worden aan echte criminele elementen en dat gaat heel andere gevolgen hebben dan jij schetst. Informeer maar eens bij mensen in de jeugdreclassering...

Als je kijkt naar de echte problemen zoals DDOS4Bitcoin, ransomware en overheidsspionage dan staan die DDOS aanvallen van een paar scriptkiddies niet in verhouding. Zeker niet als je kijkt naar de echte schade zoals die veroorzaakt wordt door de keihard mismanagement van midden en hoger management in veel organisaties op infosec vlak.

Die script kiddies stellen met wat geklooi met metasploit en kali stellen alleen maar aan de kaak wat het werkelijke probleem is. Organisaties die er een zootje van maken op infosec gebied. Die moeten tot de orde geroepen worden. En niet wat kinderen die met scriptkiddie tools vulnerabilities exploiten die al 2 jaar bekend zijn terwijl de verantwoordelijken voor dat wanbeleid niet ter verantwoording worden geroepen. Kinderen experimenteren en dat mag irritant zijn soms maar dat is dan jammer. Daar ga je een kind zijn toekomst niet voor kapot maken.

Pak eerst maar eens de certificerende 4 letter organisaties aan die met bullshit certificeringen alles veilig verklaren terwijl ze weten dat het onzin is wat ze doen. Ze weten dat ze technisch niet weten waar ze over praten. Ze weten ook dat de processen die ze certificeren kwalitatief amper wat voorstellen. Dat zijn de echte criminelen die tegen betaling van veel geld, veel belastinggeld ook, statements afgeven waarvan elke echte IT-er met kennis van zaken je zo kan bewijzen dat het gebakken lucht is. Het is allemaal aantoonbaar wetenschappelijk onverantwoord als je kijkt naar de statistieken maar we gaan rustig door op de weg van ICH HABE ES NICHT GEWUST want de winst is belangrijker....

Web shops die bewust veiligheidsrisico's nemen met onveilige 1 click oplossingen want dat verhoogt de omzet... Jammer dan voor die klanten die schade ondervinden door malware en hacks... Nee die wijzen hun klanten echt niet op de gevaren die ze maar al te goed kennen... Cross site scripting? Nee eerst maar even de nieuwe versie van wat producten lanceren op de webs hop. Die XSS komt nog wel.... Keuzes, keuzes, ... En oh ja, die tools voor de script kiddies worden verspreid door (vage) overheden gefunde hacker clubjes over de hele wereld... Zo vallen namelijk de aanvallen minder op van de eigen geheime diensten... Uitlokking was toch ook het ter beschikking stellen en stimuleren van personen om de wet te overtreden... Gut gut dat doen die "diensten" dagelijks door minderjarigen actief de tools ter beschikking te stellen en het gebruik ervan actief(!) uit te lokken... (voorbeelden te over) Maar de boys aan de top kunnen zich verschuilen achter " ICH HABE ES NICHT GEWUST".... Zoals vele overheidsfunctionarissen boter op hun hoofd hebben aan beide zijden van de oceaan na de Snowden affaire....

En onze kinderen mogen niet het slachtoffer worden van populistische meningen door verkeerd geïnformeerden.Naast de machtsmisbruikende diensten van landen met halve gestoorden aan de macht die op immorele wijze ten koste van iedereen het wilde westen op Internet misbruiken. Want ondanks de arrogante houding zijn de meeste beslissers nog grotendeels infosec noobs zijn ondanks dat ze denken dat ze allemaal wel begrijpen. Ze zien de werkelijke risico's niet en zolang er geen wetgeving is die hen daadwerkelijk dwingt om het serieus te nemen is het wachten op de volgende OMG erlebnis...

<RANT MODE OFF>
10-11-2015, 07:11 door Anoniem
Titel is best wel misleidend. De Britse politie zegt juist dat de meeste hackers die ze volgen tieners zijn. Als ik de titel lees maak ik daaruit op dat de meeste hackers tieners zijn volgens de Britse politie.
10-11-2015, 07:52 door Anoniem
Door Anoniem:@17:29 een hele lange post die enkel aanmerkt dat deze persoon normaliter niks met IT-security te maken heeft
wat doet u nou hier? anders dan heel hard van een hoge toren foute beweringen roepen, bedoel ik.
10-11-2015, 10:38 door Anoniem
Correctie de meeste hackers die GEPAKT worden zijn tieners
10-11-2015, 11:52 door Anoniem
Moreel wordt gebruikt voor de geestesgesteldheid, geestelijke weerbaarheid, de moed, werkkracht of strijdlust die iemand bezielt of die ontbreekt. Moreel betekent 'zedelijk kracht', 'zedelijke moed', 'zelfvertrouwen' of 'de wil om door te zetten'. Moreel wordt vaak verward met moraal waar men 'zedenleer' onder verstaat. Onder invloed van het Frans wordt dit onderscheid soms over het hoofd gezien. Voornamelijk in de wielersport wordt in het jargon van de coureurs en de sportjournalisten de term moraal wel gebruikt in dezelfde betekenis als moreel. In de woordenboeken wordt dit gebruik niet, in de literatuur wel afgekeurd. Aangezien moraal in deze betekenis niet algemeen is en alleen in een beperkte groepstaal voorkomt, wordt er aangeraden de betekenissen uit elkaar te houden.
10-11-2015, 11:56 door Anoniem
@ 17:29 door Anoniem

Helemaal mee eens. Gelijk afstraffen, met wortel en tak uit roeien wat denken die koters wel.
Wil ik er nog wel een paar dingen bijvoegen als dat mag.
Keertje rijden onder invloed (poging tot moord), 20 jaar celstraf en nooit meer autorijden. Heb je gestolen in een winkel voor de rest van je leven een winkel verbod (voor alle winkels). Door rood rijden met je auto (poging tot dood slag) 10 jaar gevangenis en rijontzegging voor de rest van je leven.
Al die slappe straffen hier in Nederland moet maar eens afgelopen zijn.
Of meende je wat je net zei?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.