image

Met malware besmette tablets verkocht op Amazon

donderdag 12 november 2015, 09:50 door Redactie, 0 reacties

Op Amazon zijn met malware besmette Android-tablets verkocht, waarop aanvullende malware en adware kan worden geïnstalleerd en waarbij de malware virusscanners kan verwijderen en advertenties als achtergrond kan instellen, zo claimt het Chinese anti-virusbedrijf Cheetah Mobile.

Ook geeft de Trojan aanvallers op afstand toegang tot het apparaat. Het zou om zeker 17.000 tablets gaan waarop de Cloudsota Trojan werd aangetroffen. Het is niet één specifiek merk dat de besmette tablets levert. Er werden in totaal meer dan 30 merken gevonden waarvan besmette tablets via online shops worden verkocht, waaronder Amazon. De meeste tablets werden in Mexico, de Verenigde Staten en Turkije aangetroffen. Verschillende klanten klagen op Amazon over de aanwezigheid van de malware.

Zodra er wordt geprobeerd de Trojan te verwijderen zal die na een reboot weer automatisch worden geïnstalleerd. Cheetah Mobile adviseert online webshops om hun leveranciers beter te controleren. Daarnaast krijgen consumenten het advies om geen tablets van naamloze fabrikanten te kopen om zo geld te besparen. Het anti-virusbedrijf heeft inmiddels een verwijdertool voor de Cloudsota Trojan online gezet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.