image

Van der Steur bespreekt aanpak cybercrime met VS

donderdag 12 november 2015, 14:23 door Redactie, 4 reacties

Minister van der Steur van Veiligheid en Justitie bespreekt vandaag met de Amerikaanse autoriteiten de bestrijding van cybercrime. Van der Steur is voor een tweedaags werkbezoek in de VS en zal daar met de Amerikaanse autoriteiten gesprekken voeren op het gebied van contraterrorisme en cybersecurity.

Op de eerste dag van zijn bezoek spreekt de minister onder meer met minister van Justitie Loretta Lynch en minister Jeh Johnson van Homeland Security. Tijdens deze ontmoetingen wordt onder andere gesproken over de aanpak van cybercrime, de ontwikkelingen van de terroristische dreiging in het Westen en de maatregelen zoals die bijvoorbeeld in Nederland worden genomen. Daarnaast heeft hij een ontmoeting met Michael Daniel, de cybersecuritycoördinator van president Obama op het Witte Huis. Daarbij wordt gesproken over de stand van zaken en ontwikkelingen in het cyberdomein.

Reacties (4)
12-11-2015, 14:35 door Anoniem
Ja hoor, welke maatregelen worden genomen tegen het terrorisme? Ken het antwoord al: "tap elke burger af". Zoiets?
12-11-2015, 17:55 door Anoniem
Ja zal wel weer een omweg zijn,om juist meer privacy van de burger af te pakken,in ruil voor zogenaamde veiligheid.
Je bent juist veiliger als je veel privacy hebt in plaats van het in te leveren.
Als niemand wat van je weet,dan ben je niet bekend bij mensen en zullen ze ook geen kwaad met je in de zin hebben,omdat ze niet van je bestaan af weten.
13-11-2015, 08:58 door Anoniem
Nog even een pre-akkoordje m.b.t. het verder ondermijnen van Net-neutrality en de invoer van TTIPP? Volgens WC eend is het een strijd enkel tegen terrorisme, maar het is een strijd van gevestigde terrorist tegen ongevestigde terrorist.
13-11-2015, 09:22 door Anoniem
Van der Steur, de vlag op de modderschuit. Kent vast mensen die zijn doodgegaan aan Cybercrime.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.