image

Amerikaanse politiecamera’s bevatten Conficker-worm

maandag 16 november 2015, 14:02 door Redactie, 7 reacties

Camera’s van de Amerikaanse politie blijken standaard de Win32/Conficker.B!inf worm te bevatten. De malware is ingebouwd en kan onbeveiligde pc’s eenvoudig infecteren. Dat heeft netwerkintegrator iPower Technologies ontdekt. Dit bedrijf is de camera’s van producent Marvel Electronics aan het testen en technisch aan doorlichten omdat iPower een cloudopslagdienst voor de actiecamera’s aan het ontwikkelen is in opdracht van de Amerikaanse overheid.

Quarantaine

Volgens Jarrett Pavao and Charles Auchinleck van iPower wordt het Conficker-virus zodra de camera op een beveiligde pc wordt aangesloten, onmiddellijk in quarantaine gezet. Onbeschermde pc’s worden echter wel geïnfecteerd en daar zal de worm zichzelf via het netwerk en internet verder verspreiden.

Volgens Pavao en Auchinleck gaat het niet om een toevallige bevinding, maar is de aanwezigheid van de worm diverse keren aangetoond. De producent van de camera heeft toegezegd met een verklaring te komen.

De gps-camera’s, die per stuk zo’n 500 dollar kosten, worden door agenten maar ook door andere ambtenaren in de Verenigde Staten op het lijf gedragen om acties op straat in beeld vast te leggen.

Reacties (7)
16-11-2015, 14:27 door Anoniem
Karma!
16-11-2015, 14:29 door Anoniem
De malware zit dus ingebakken in de firmware van deze cam's?
16-11-2015, 14:32 door Anoniem
Laat me raden: Bij diefstal van de camera kunnen we zo de daders achterhalen...
16-11-2015, 15:34 door Anoniem
Marvelous ;-))
16-11-2015, 16:34 door Anoniem
Dit krijg je ervan als de personen die de eisen voor de inkoop opstellen geen bal verstand hebben van het product dat ze willen kopen. Betrek bij iedere inkoop van ICT materieel het ICT-security opperhoofd. Doe je dat niet dan moet je niet vreemd opkijken dat je met kwetsbare ICT zit opgescheept, je hoge kosten hebt om de puin te ruimen en je in de media een flater slaat.
16-11-2015, 19:36 door karma4
"It's not clear what operating system Martel's device is running on, but given that Conficker is a Windows virus the body cam is probably delivering the threat to a PC rather than being compromised itself."

Beveiliging moet je niet enkel richten op de end-points maar sterker is het om het verspreidingsmechanisme aan te pakken. Dat kunnen ogenschijnlijk gezonde apparaten zijn. De overeenkomst met real life ziektemakers is groot.
17-11-2015, 09:33 door Anoniem
Worden deze camera's ook door Nederlandse ambtenaren gedragen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.