image

‘Apple’s Siri verklapt persoonsgegevens’

donderdag 19 november 2015, 16:07 door Redactie, 13 reacties

Gebruikers met een iPhone of iPad die gesteld zijn op hun privacy, kunnen de spraakassistent Siri beter uitzetten als ze hem toch niet gebruiken. Experts van Trend Micro stellen namelijk dat iemand op een iPhone of iPad waarop Siri is geactiveerd, binnen 30 seconden achter de volledige naam, e-mail, telefoonnummer en een profielfoto kan komen. Het maakt daarbij niet uit of het toestel geblokkeerd is.

Gegevens

Wie een toestel in handen heeft, kan met zijn stem allerlei gegevens opvragen, zoals de naam, contactgegevens en zelfs afspraken in de agenda. Door het commando ‘what is my name’ uit te spreken bijvoorbeeld, dreunt Siri de volledige naam van de eigenaar op. En zo zijn er nog een aantal opdrachten die Siri uitvoert, zelfs als de smartphone of tablet geblokkeerd is.

Privacy

Het is volgens Trend Micro een zwak punt van Siri waar gebruikers al langer over klagen op internetfora. Volgens Trend Micro zijn niet alleen de privacy van de bezitter van de iPhone of iPad in het geding, maar ook de contacten van die persoon.

Apple laat in een reactie aan het beveiligingsbedrijf weten dat gebruikers Siri wel kunnen uitschakelen op het geblokkeerde scherm. Dit kan via het Instellingenmenu en dan via de optie ‘Touch ID & wachtwoord’ en vervolgens ‘Siri’. Daar kan de persoonlijke assistant worden uitgeschakeld.

Reacties (13)
19-11-2015, 17:16 door Anoniem
Nou, Nou. Wat een bevinding...
19-11-2015, 17:33 door Anoniem
Maar is het ook dom ?
http://motherboard.vice.com/nl/read/wat-is-dom
19-11-2015, 17:43 door Anoniem
Door Anoniem: Nou, Nou. Wat een bevinding...

Aldus de ware Apple supporter
19-11-2015, 17:59 door Anoniem
Page not found
Whoops! It appears the page you're looking for no longer exists.

Tja.. Te verwachten als experts hoog van de toren blazen met een ontdekking die gewoon op internet fora over klagen.

Ok, ok, wederom een typfout van de redaktie in het artikel, dus als je het wilt lezen:
http://blog.trendmicro.com/trendlabs-security-intelligence/siris-flaw-apples-personal-assistant-leaks-personal-data/

Gewoon het advies van Apple volgen en Siri op het lockscreen uitzetten.

‘Apple’s Siri verklapt persoonsgegevens’ is dan ook een beetje sensatie...
19-11-2015, 19:02 door Anoniem
Zolang er zoveel mensen op WhatsAPP zitten, denk ik niet dat je je druk hoeft te maken over privacy en je contactenlijst doorsturen via Siri... Gewoon accepteren dat zodra er ook maar iemand is waarmee jij ooit te maken hebt gehad en in het bezit is van jouw gegevens dat die al lang geshared zijn, hoe goed jij ook je best doet om de boel te beschermen. Het enige wat je zelf kan doen is je eigen gegevens/privacy stroom zoveel mogelijk zien te beperken en wellicht de mensen om je heen te informeren. Maar goed een makkelijke voor Trend Micro om weer eens in het nieuws te komen.
19-11-2015, 19:55 door FSF-Moses
Wat ik veel erger vind is dat Siri, ook in vergrendelde toestand, blijft luisteren naar wat er in de omgeving wordt gezegd.... Overigens heb ik geen idee of Siri standaard ingeschakeld staat, ik ga er vanuit dat dat niet het geval is of ben ik nu naïef?
20-11-2015, 08:03 door Anoniem
Oud nieuws
20-11-2015, 10:14 door Anoniem
Door Anoniem: Oud nieuws
Late reactie ;-)
20-11-2015, 10:46 door Anoniem
Door FSF-Moses: Overigens heb ik geen idee of Siri standaard ingeschakeld staat, ik ga er vanuit dat dat niet het geval is of ben ik nu naïef?
Waarom ga je, als je iets niet weet, er niet van uit dat je het niet weet? Gewoon de situatie beoordelen zoals hij is en geen blinde aannames doen, bedoel ik. Dat je het niet weet is onderdeel van de situatie. Op basis daarvan kan je bijvoorbeeld constateren dat je iets uit te zoeken hebt, zodat je het daarna wel weet en kan besluiten of je er wat aan wilt doen.
20-11-2015, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door FSF-Moses: Overigens heb ik geen idee of Siri standaard ingeschakeld staat, ik ga er vanuit dat dat niet het geval is of ben ik nu naïef?
Waarom ga je, als je iets niet weet, er niet van uit dat je het niet weet? Gewoon de situatie beoordelen zoals hij is en geen blinde aannames doen, bedoel ik. Dat je het niet weet is onderdeel van de situatie. Op basis daarvan kan je bijvoorbeeld constateren dat je iets uit te zoeken hebt, zodat je het daarna wel weet en kan besluiten of je er wat aan wilt doen.

Wat ben jij een zeurpiet zeg, kun je niet gewoon antwoord geven op de vraag die er gesteld wordt? Of heb je niets nuttigs toe te voegen anders dan je gezever. Staat Siri standaard aan is toch niet zo'n hele ingewikkelde vraag voor een Apple gebruiker? Ik denk dat dit voor vele niet Apple gebruikers een hoop zou verduidelijken.
20-11-2015, 13:08 door FSF-Moses - Bijgewerkt: 20-11-2015, 13:34
@ Anoniem om 10:46: WTF? Ik stel een eenvoudige (dacht ik) vraag en dan krijg je een typisch GoT antwoord? Had ik er nog even bij moeten zetten dat ik geen Apple product heb en dus dit soort antwoorden kan verwachten als ik dat vergeet? Lekker dan, zeg dan gelijk dat ik een lui stuk vreten ben en dat ik maar moet gaan Googelen ;-)

Zucht: http://www.lmgtfy.com/?q=staat+siri+standaard+aan%3F
Zo, even het gras voor je eigen voeten weggemaaid, mezelf een antwoord gezocht en uiteraard deel ik die informatie middels de bovenstaande link wel met de onwetende niet-Apple gebruikers ;-P

Overigens bleek na dit beetje zoekwerk mijn aanname blijkbaar toch correct. Verwijder eerst die enorme balk uit je eigen oog voordat je denkt dat strootje uit mijn oog te kunnen peuteren lol

Maar goed, terug ontopic: Gemakzucht gaat boven security, niet alleen bij Apple maar waarschijnlijk bij veel meer bedrijven...
20-11-2015, 14:01 door Anoniem
Ach. Iemand mag best mijn naam weten. Ik heb niks te verbergen.
20-11-2015, 16:03 door Anoniem
Gebruikers met een iPhone of iPad die gesteld zijn op hun privacy, kunnen ...

... het beste even rustig de tijd nemen om nu wel een keer alle (privacy)voorkeuren door te nemen en juist in te stellen op het apparaat naar keuze.

Dat advies geldt overigens voor alle apparaten van alle merken.
Het gebeurt overwegend standaard niet bij alle apparaten van alle merken door de meeste gebruikers.

* Onjuist vooralsnog

Onjuist is dat Siri de omgeving afluistert zoals hier hardnekkig wordt beweerd.
Siri luistert naar bepaalde commando's en Siri dien je eerst te activeren met een bepaald commando.
Siri filtert dus geluid totdat het een commando hoort dat het herkent, dat is wat anders dan de suggestie dat het de omgeving continue afluistert in inactieve toestand.
Hoeveel data zou dat wel niet opleveren en waar laat je die?

Vertrouw je de techniek en bijbehorende software niet omdat het mogelijk is dat het filtert op meer 'gesproken teksten' dan jij weet (misschien wel het woord 'Bom' of 'Sex' ? Dat zien sommige overheden wel zitten) dan zet je Siri uit.
Dat het niet onmogelijk is een apparaat dat voorzien is van een microfoon andere dingen te laten doen is evident maar moet dan ook nog wel aangetoond worden.
Dat is vooralsnog niet het geval (vergeet het verzenden van de verzamelde informatie niet, anders heeft de zogenaamde stiekeme ontvanger er niets aan).

Misschien is het beter en realistischer, als je op dit niveau van achterdocht zit, namelijk de techniek helemaal maar niet meer te vertrouwen (zelfs als Siri staat uitgeschakeld), en helemaal geen telefoon meer bij je te hebben.
Want, elke smartphone is een tracking-hell doordat alle apps die erop staan elke 24 uur honderden malen connectie proberen te maken met ...(niet overwegend Apple), ka met wie, waarom en wat wordt er allemaal aan verzamelde persoonsdata gedeeld en verstuurd?

* Last but not Least : het echte gevaar

Hoe weet jij zo zeker dat die telefoon zelf niet stiekem meeluistert via een open telefoonlijn?
Dat laatste is namelijk een veel meer voorkomender en oude beproefde afluistertechniek, telefoonlijn remote open zetten.
Siri is dan wel de allerlaatste zorg die je hebt.

Telefoon van de zaak toevallig die jouw telefoon ook beheert?
Je moest eens weten wat er allemaal kan met admin beheerdersrechten, spyware is eenvoudig onzichtbaar geïnstalleerd.

Kortom, je moest eens weten wat techniek allemaal kan en doet als je te bedonderd bent om je voorkeursinstellingen door te nemen voordat (!)[/i] je een apparaat gaat gebruiken!

Aan de slag ermee en gauw!


Gebruik de telefoon van de baas niet voor prive zaken en zet die telefoon van de baas maar wat vaker compleet uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.