image

Starwood Hotels getroffen door malware infectie

zaterdag 21 november 2015, 11:18 door Redactie, 1 reacties

Starwood Hotels & Resorts Worldwide heeft verklaard dat 54 van haar hotels in Noord-Amerika geïnfecteerd zijn geweest met malware waardoor onbevoegden toegang hebben gehad tot creditcardgegevens. De malware is aangetroffen in betalingssystemen in souvenirwinkels, restaurants, en andere verkooppunten.

De 54 gecompromitteerde hotels liggen verspreid over de Verenigde Staten en Canada. De volledige lijst is hier gepubliceerd. De hotels zijn besmet geweest vanaf november 2014 tot 30 juni van dit jaar.

Gegevens die buit gemaakt zijn omvatten onder meer de namen van klanten, creditcardnummers, beveiligingscodes en de vervaldata. Starwood verklaart dat er geen toegang is geweest tot klantgegevens zoals adresgegevens, data van verblijf en zogenaamde loyalty card informatie.

Tot Starwood Hotels & Resorts behoren het Sheraton, Westin, en W Hotels maar ook hotels als het Palace Hotel in San Francisco en het Walt Disney World Dolphin Resort in Orlando.

Starwood raadt klanten die de getroffen hotels bezocht hebben dringend aan hun bankafschriften goed in de gaten te houden. Naar eigen zeggen heeft Starwood nadat de malware is verwijderd extra veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke aanval nogmaals plaatsvindt.

Het is zeker niet de eerste keer, en het zal waarschijnlijk ook niet de laatste keer zijn, dat een hotelketen slachtoffer is geworden van een zogenaamde Point of Sale malware infectie. Soortgelijke aanvallen zijn in de afgelopen maanden ook al ontdekt in het Hilton en Trump hotels.

Reacties (1)
21-11-2015, 14:44 door quikfit
De namen van klanten, creditcardnummers, beveiligingscodes en de vervaldata lijken mij belangrijker dan de klantgegevens zoals adresgegevens, data van verblijf en zogenaamde loyalty card informatie. (afgezien van het feit dat je weg bent)
Ook fijn is dat je na 5 maanden pas word geïnformeerd...*zucht*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.