Poll
image

Vind jij dat de AIVD meer bevoegdheden moet krijgen?

maandag 23 november 2015, 11:46 door Redactie, 14 reacties
Ja
25.9%
Nee
64.74%
Geen mening
9.37%
Reacties (14)
23-11-2015, 12:24 door Ron625
Hoeveel terroristen zijn er al gepakt, of bekend, door het monitoren wat nu gebeurt?
Ach, nog niemand ? Dan heeft het dus geen zin, om er verder over te denken.
23-11-2015, 14:01 door Anoniem
Om meer advocaten af te luisteren zeker
23-11-2015, 14:26 door Anoniem
Ja, we hebben inderdaad nog méér mensen nodig die actief zijn op social media op kosten van de belastingbetaler, de werkloosheid is torenhoog inmiddels.
- Wat schuift dat?
- En is er al een Stasi-vestiging waar ik me aan kan melden? NSB-laan 40-45 wellicht?


Laten we het maar gewoon onderkennen, de terroristen hebben het lange tijd geleden al, gewonnen van onze volksverlakkers.
Chapeau! Taart voor iedereen!
23-11-2015, 14:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-11-2015, 15:03
De IVD's en opsporingsdiensten hebben al teveel bevoegdheden. Het is overduidelijk een capaciteitsprobleem. Laat de politiek dat eerst maar oplossen voordat we volledige lijfeigenen van een almachtige overheid worden!

Ps: Buma, wanneer je dit leest: Ik wil toegang tot jouw AH bestelgeschiedenis, je bankrekening overzichten, je email en ook die van je vrouw, kinderen, overige familieleden & jouw en hun buren plus volledige openbaring van de CDA partij-financiering. Je hebt toch niks te verbergen?
23-11-2015, 16:48 door unweit
Uit niets blijkt dat de AIVD niet goed werkt, integendeel de voorloper van deze dienst de BVD stond bekend om zijn uitgebreid netwerk in heel Nederland en ik heb nog geen tekenen gezien die me aan het twijfelen brengen over de kwaliteiten van het AIVD netwerk. Daarnaast lees ik ook niets over grote pannes in dit werkterrein dus ga ik er van uit dat de AIVD zich prima kan redden en dat er daarom alleen al geen reden is om bevoegdheden te gaan uitbreiden.
Meer nog, het maar gaan uitbreiden van bevoegdheden op basis van roepende politici vind ik sowieso uiterst slecht zeker wanneer er geen sprake is concreet herleidbare tekortkomingen.
Het maar gaan roepen zoals het CDA nu doet beschouw ik vooral als een teken van ondeskundigheid.
23-11-2015, 23:43 door Anoniem
Ze hebben meer dan voldoende bevoegdheden om verdachten te volgen.
Wellicht ontbreekt het aan financiële middelen hiervoor? Dit is echter een andere discussie.
24-11-2015, 09:12 door Anoniem
De AIVD heeft niet meer bevoegdheden nodig. De AIVD moet haar prioriteiten op orde krijgen. Het datasleepnet en alle mooie big data ideeën hebben ook niet geholpen om de aanslagen in Parijs te voorkomen. En daar werd nog wel plaintext gecommuniceerd, geen encryptie.

Met de juiste prioriteiten kun je de juiste mensen in de gaten houden die verdacht gedrag vertonen. Zo kunnen wij aanslagen voorkomen. Maar we weten allemaal wel dat de AIVD meer bevoegdheden wilt voor heel andere redenen.
24-11-2015, 10:37 door Anoniem
Hoeveel terroristen zijn er al gepakt, of bekend, door het monitoren wat nu gebeurt? Ach, nog niemand ?

Al heel wat, al draag je kennelijk moedwillig een blinddoek omdat je dat simpelweg niet wilt zien. Hoeveel terreurverdachten zijn sinds de aanslag in Parijs bijvoorbeeld opgepakt ? Hoe waren deze mensen in beeld gekomen, zonder te monitoren wat er gebeurt ?

Waar komen de arrestanten in Vught op de terroristenafdeling hier in Nederland vandaan ? Heeft men die ook niet moeten monitoren om in de gaten te houden waar ze mee bezig waren, om bewijs te verzamelen, enzovoort ?

Je reactie is net zoiets als roepen ''Hoeveel criminelen heeft de politie de laatste jaren opgepakt ? Ach, nog niemand" ? Met andere woorden, een zinloze vraag, waarbij je de realiteit moedwillig negeert.
24-11-2015, 11:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-11-2015, 12:44 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
24-11-2015, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: Absoluut meer bevoegdheden. Ik heb niks te verbergen.

Dus jij geeft helemaal niks om je privacy?
24-11-2015, 19:11 door Anoniem
Ik vind het niet erg als de AIVD meer bevoegdheden krijgt, als het maar niet ten koste gaat van de beveiligingen van onze systemen. Dus geen decryptiebevel en geen backdoors. Aan gluren naar metadata hebben ze meer dan genoeg.
25-11-2015, 20:14 door Rarsus
De huidige wetgeving voldoet niet (pre-internet tijdperk). Derhalve dient dit te worden aangepast en zal er pok rekening gehouden moeten worden met andere technieken dan de telegraaf.

Dat er hierdoor meer bevoegdheden komen lijkt mij duidelijk. Wat me verbaast is dat niemand hier het onderscheid maakt tussen het hebben van bevoegdheden en het gebruiken dan wel misbruiken hiervan.

Alle anonieme reageerders: het is net als security binnen IT: successen worden verwacht maar niet gedeeld, de mindere kanten worden niet verwacht maar wel gedeeld. Het ligt voor de hand dat je niet te horen krijgt wanneer iets wel werkt. Stop dus maar met het blaten op basis van aannames (tenzij je hands-on experience hebt en bij de AIVD werkt, dan mag je erniet over blaten).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.