image

Test: 20 virusscanners voor Windows 10 getest

maandag 23 november 2015, 14:54 door Redactie, 4 reacties

In september en oktober heeft het Duitse testlab AV-Test 20 virusscanners en security suites op Windows 10 getest, waarbij Avira, Bitdefender, Kaspersky en Symantec als beste uit de bus komen. De pakketten werden vergeleken op de detectie van malware, systeembelasting en 'false positives'.

In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Voor de drie onderdelen konden de pakketten elk zes punten verdienen. Avira, Bitdefender, Kaspersky Lab, Symantec, F-Secure, Trend Micro, Ahnlab, AVG, Microworld, en Panda Security halen de maximale 6 punten voor de detectie van malware.

Opvallend is Windows Defender, dat 3,5 punten op dit onderdeel scoort. In het verleden scoorden de pakketten van Microsoft, zoals Security Essentials en Windows Defender, soms 0 punten. Van de gratis pakketten zet Panda Security de beste score neer. Bij het tweede onderdeel, de prestaties, weten alleen Avira, Bitdefender, Kaspersky Lab en Symantec de maximale 6 punten binnen te slepen.

Dat is bij het laatste onderdeel, false positives, anders. Op dit onderdeel weten de meeste producten de maximale 6 punten te behalen. Uiteindelijk zijn het Avira, Bitdefender, Kaspersky en Symantec die 18 punten scoren en bovenaan eindigen. Avast is met 16 punten het best geteste gratis pakket, terwijl Windows Defender, de standaard in Windows 10 ingebouwde virusscanner, op 14 punten uitkomt. Hieronder het volledige overzicht.

Image

Reacties (4)
24-11-2015, 08:59 door Anoniem
Goed om te lezen dat het Microsoft pakketje weer wat beter scoort. Dat is toch nog altijd de meest lichte, gebruiksvriendelijke antimalware.
24-11-2015, 09:29 door svenvandewege
Sinds Microsoft Security essentials/Windows Defender over een op de cloud gebaseerde functionaliteit beschikt, zijn de detectie ratings flink verbeterd. Goed bezig.
24-11-2015, 14:34 door Anoniem
Panda Security .... pffft...
Scientology sponsoort die virusscanner, en dan vraag je je al af waarom....
02-12-2015, 12:29 door Anoniem
Gebruik vanaf het begin(1980) Microsoft aangevuld met Malwarebytes, Cleaner en sinds kort HitmanPro, nog nooit problemen ondervonden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.