image

FBI heeft verdachte in zaak van 1,2 miljard gestolen logins

donderdag 26 november 2015, 10:31 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft een verdachte in de zaak van 1,2 miljard gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden. Vorig jaar augustus meldde het Amerikaanse bedrijf Hold Security dat het een bende had ontdekt die via SQL-injection 1,2 miljard unieke wachtwoorden bij zo'n 420.000 websites had gestolen.

Uit onderzoeksdocumenten van de FBI blijkt dat de opsporingsdienst een e-mailadres heeft gevonden dat mogelijk bij de diefstal betrokken is. Het e-mailadres werd in 2010 geregistreerd en zou van ene "mistergrey" zijn die spamdiensten aanbood. Als onderdeel van het onderzoek ontdekte de FBI op een Russisch hackingforum een bericht van ene "mr.grey" die in 2011 de inloggegevens van Facebook-, Twitter- en VK-gebruikers aanbood. De informatie is afkomstig van een verzoek dat de FBI vorig jaar indiende om e-mailgegevens te doorzoeken en dat vorige week openbaar is geworden en waar persbureau Reuters over bericht. Verdere details over de stand van het onderzoek ontbreken echter.

Reacties (1)
26-11-2015, 10:55 door Anoniem
"Vorig jaar augustus meldde het Amerikaanse bedrijf Hold Security dat het een bende had ontdekt die via SQL-injection 1,2 miljard unieke wachtwoorden bij zo'n 420.000 websites had gestolen."

Is er ooit bekend geworden welke 420.000 sites precies gegevens hebben gelekt? Want daar ben ik toch wel heel erg benieuwd naar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.