image

Haagse Hogeschool opent cyber security centrum

vrijdag 27 november 2015, 10:09 door Redactie, 4 reacties

De Haagse Hogeschool heeft een centrum geopend waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen werken aan innovatie in het cyber security onderwijs. Het Centre of Expertise Cyber Security heeft als doel het opbouwen en borgen van kennis, inzicht en deskundigheid op het gebied van cyber security.

Concreet wil het centrum meewerken aan de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied door onderzoek, samenwerking met partners op het gebied van cyber security, het borgen van de ontwikkelde kennis, inzicht en deskundigheid door deze toe te passen in onderzoeken en innovaties in het onderwijs, het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van cyber security en samen met partners het maatschappelijke bewustzijn over cyber security te vergroten.

De Haagse Hogeschool wijst daarbij naar het tekort aan ICT'ers en dat cyber security een 'relatief bescheiden plek' in het onderwijs inneemt. "Tegen deze achtergrond is het voor Nederland van groot belang om de kennis en kunde over cyber security te blijven ontwikkelen door state of the art opleidingen, onderzoek en ontwikkeling van innovaties op dit gebied", aldus de Hogeschool, die al als enige hbo-instelling van Nederland een volledige op cyber security gerichte bacheloropleiding en een lectoraat "cyber security & safety" aanbiedt.

"In samenwerking met partners bouwen we mee aan de State of the Art in het vakgebied. Door onderzoek proberen we het maatschappelijke bewustzijn over Cyber Security te vergroten", zegt centrummanager Stefan Ellenbroek. De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven is blij met het initiatief: "Dit is precies wat we nodig hebben in Den Haag waar de veiligheidssector snel groeit en innoveert. Goed onderwijs en onderzoek in het jonge kennisdomein van cybersecurity zijn daar belangrijke peilers voor."

Reacties (4)
27-11-2015, 11:26 door Anoniem
wat zal je er leren?
Hello world maken maar dan in het haags?
27-11-2015, 17:47 door Anoniem
"hallo weâhreld" !
28-11-2015, 14:06 door Anoniem
Jammer dat de Haagse Hogeschool vergeten is de (studenten van de) eigen bachelor-opleiding te betrekken bij dit nieuwe 'centrum' en zich niet gerealiseerd heeft dat het Hague Security Delta (ook een centrum op gebied van cybersecurity) op een kwartier loopafstand zit.

De meeste docenten zitten tot hun nek in het werk en De Haagse Hogeschool geeft hun geld weer uit aan dit soort kwesties in plaats van de eigen operatie eens recht te trekken.
30-11-2015, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat de Haagse Hogeschool vergeten is de (studenten van de) eigen bachelor-opleiding te betrekken bij dit nieuwe 'centrum' en zich niet gerealiseerd heeft dat het Hague Security Delta (ook een centrum op gebied van cybersecurity) op een kwartier loopafstand zit.

De meeste docenten zitten tot hun nek in het werk en De Haagse Hogeschool geeft hun geld weer uit aan dit soort kwesties in plaats van de eigen operatie eens recht te trekken.

Even recht zetten:

1) Er zijn studenten van de verschillende opleidingen actief betrokken bij zowel de totstandkoming van het Centre of Expertise als tot dusverre alle publieksacties.

2) Verder zijn wij actief lid van HSD en daar ook te vinden. Tot slot gebruikt HSD bijeenkomsten van het Centre of Expertise (waaronder de opening) zelf ook als platform (zoals ook blijkt uit het nieuwsbericht van de HSD zelf: https://www.thehaguesecuritydelta.com/news/newsitem/435-new-hsd-report-securing-critical-infrastructures-in-the-netherlands-towards-a-national-testbed

3) Het zoals te lezen is op de site van het centrum http://www.dehaagsehogeschool.nl/bedrijven-en-instellingen/coecs is "de eigen operatie" één van de belangrijkste focuspunten van het centrum. Het aantrekken van personeel (in samenwerking met de partners) ter verbetering van het onderwijs is één van de belangrijkste speerpunten.

Kortom: aub niet altijd zo ongeïnformeerd negatief bij een nieuw initiatief
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.