/dev/null - Overig

Legde Windows Update alle websites NPO Publieke Omroep plat?

29-11-2015, 10:01 door Anoniem, 11 reacties
Hebben ze daar geen Windows 10 Data Enterprise ( a 6000 euro per computer per jaar ) bij de publieke omroep ??? Dan kan je automatische updates uitzetten. Zodra Windows 10 hier gaat updaten, ligt hier ook alles plat. Kortom, denk een broodje aap, met Windows 10 wordt je gedwongen plat te gaan als Windows gaat updaten. En dat gebeurt dan helaas ook nog eens met alle computers die Windows draaien tegelijk. En ook Windows 7 en 8 willen dolgraag upgraden naar Windows 10.

Gewoon de juiste licenties van Microsoft nemen, dan was het niet gebeurt. En ook het nieuwe P2P model waarmee Microsoft updates verspreidt kan een oorzaak zijn. Dat wil zeggen, Windows Update is te gevaarlijk geworden om bedrijfskritisch te zijn. Neem gewoon de Data Enterprise Edition van Windows. Dat voorkomt al veel. Kost maar een klein beetje extra per computer per jaar.
Reacties (11)
29-11-2015, 13:18 door Anoniem
Met een SSD Windows 10 computer bijna nergens last van. Heb zelf een M2 SSD, dus beter dan SATA 6. Met de ouderwetse harde schijf blijft Windows 10 aan het ratelen dagenlang, dat is wel zo. Zelf alles gepland dat Windows niet zomaar mag updaten, hiervoor gebruik ik O&O shutup. Probleem is wel dat je O&O shutup instellingen ongedaan moet maken als je echt een Windows update nodig hebt.

Dus nee, die Data Enterprise Edition die lijkt me niet echt nodig, wel Windows 10 Professional. O&O shutup doet wonderen.

En ja, Windows update plant hier wanneer het systeem wordt geupdate, echter heb ik nooit alle computers tegelijk aan staan. Dus de updates komen altijd op een moment waarop ik er rekening mee houd. Nu kan ik me voorstellen dat als je honderden computers hebt die lekker gaan updaten, je een klein probleempje hebt bij het herstarten. Want zoals ik al zei, heb Windows 10 met harde schijf, die eeuwig bezig zijn, maar ook Windows 10 met SSD, waarbij alles lekker strak gaat, en snel, 1 gigabyte per seconde meer dan 64 duizend IOPS, (wat nog steeds langzaam is) kan er prima mee text verwerken, en websites bezoeken. Dit in tegenstelling tot mijn Linux laptop, als ik daarmee naar Youtube ga, zit ie al op 50 procent van een Dual Core alleen al voor H264 video codec. Je weet toch dat onder Windows H264 hardware matig wordt ondersteunt op dezelfde hardware als Linux, maar dat Linux een probleem heeft, met de drivers? Vergelijk maar eens Linux met de nieuwste NVDIDIA drivers of Windows met de nieuwste NVIDIA drivers. Onder Windows werkt hardware acceleratie gewoon.

It's a small price to pay. Verder het zullen wel scriptkiddies zijn, die toevallig een ongelukkig moment uitkozen.
29-11-2015, 16:42 door Rolfieo
Door Anoniem: Hebben ze daar geen Windows 10 Data Enterprise ( a 6000 euro per computer per jaar ) bij de publieke omroep ??? Dan kan je automatische updates uitzetten. Zodra Windows 10 hier gaat updaten, ligt hier ook alles plat. Kortom, denk een broodje aap, met Windows 10 wordt je gedwongen plat te gaan als Windows gaat updaten. En dat gebeurt dan helaas ook nog eens met alle computers die Windows draaien tegelijk. En ook Windows 7 en 8 willen dolgraag upgraden naar Windows 10.
Wat een hoop onzin....
"Windows 10 Data Center"? Nog nooit van gehoord. Net nieuw uit je duim gezogen?
Zodra een machine ook lid is van een domain, wordt Windows 10 niet meer aangeboden.
99% van de bedrijven waar een domain is, wordt ook iets van centrale patch management gedaan.
Dus als alles plat gaat, als Windows 10 gaat updaten, dan zou ik toch echt eens met je systeem beheerder gaan praten, of anders iemand opzoeken die er wel verstand van heeft.

Gewoon de juiste licenties van Microsoft nemen, dan was het niet gebeurt. En ook het nieuwe P2P model waarmee Microsoft updates verspreidt kan een oorzaak zijn. Dat wil zeggen, Windows Update is te gevaarlijk geworden om bedrijfskritisch te zijn. Neem gewoon de Data Enterprise Edition van Windows. Dat voorkomt al veel. Kost maar een klein beetje extra per computer per jaar.

Juiste licenties nemen, is altijd van belang.
En de kosten vallen best wel mee, voor de data center editie, als je het in virtuele servers hebt draaien. Dan is het eigenlijk heel goedkoop, als je in eens 20 servers op 1 ESX server kan draaien in een HA oplossing. Dan wil je echt niet meer met losse licenties werken. Maar zoals je zelf al aangeeft gewoon juiste licenties afnemen......
29-11-2015, 16:46 door Anoniem
Door Anoniem: [...] O&O shutup doet wonderen.

Gevoel voor humor heb je wel. +1
29-11-2015, 22:01 door Anoniem
Het kan inderdaad zijn dat na die updates Win10 zelf fanatiek gaat heropstarten.

Je kan dat wel aanpassen, daar hoef je wel in gpedit.msc voor te zijn.

Mensen die van een Home versie komen zijn eraan voor de moeite want daar zat geen gpedit.msc in.

U bent echt niet alleen die het voorgehad heeft:

http://nl.hardware.info/nieuws/44492/microsoft-forceert-automatische-updates-in-windows-10

Ik heb dat aangepast in gpedit.msc op een laptop die ik niet veel gebruik, ik weet al niet meer hoe juist.

Kan ook na updates: Windows 10-update veranderde privacy-instellingen van sommige gebruikers

Ik had Privacy aangepast en ver alles uitgezet maar na de laatste update stonden er een paar dingen terug aan, Wi-Fi en Bluetooth o.a.
30-11-2015, 07:23 door Anoniem
Server header zegt Linux server.
Denk dus niet dat dit ook maar enig oorzaak van het probleem was.
30-11-2015, 12:59 door Anoniem
Door Anoniem: Server header zegt Linux server.
Denk dus niet dat dit ook maar enig oorzaak van het probleem was.
En dan nog.... een webserver op Windows 10??? Windows 10 is een desktop produkt, geen server.
30-11-2015, 14:10 door Anoniem
Dat wil zeggen, Windows Update is te gevaarlijk geworden om bedrijfskritisch te zijn.

Alsof de systeembeheerders niet kunnen bepalen of updates worden geinstalleerd, wanneer deze worden geinstalleerd en meer van dat soort zaken. Met een WSUS server in je bedrijf kan je hier goed controle op uitoefenen, en je hoeft updates ook niet per PC vanaf internet binnen te slurpen. Onkundige systeembeheerders zijn te gevaarlijk om met bedrijfskritische processen om te gaan ?

Verder betreft het probleem bij de NPO een Linux server, waardoor je hele topic irrelevant geworden is m.b.t. de storing waar zij mee te maken hadden. Zat je lekker te fantaseren ? ;)
30-11-2015, 14:13 door Anoniem
Zelf alles gepland dat Windows niet zomaar mag updaten, hiervoor gebruik ik O&O shutup. Probleem is wel dat je O&O shutup instellingen ongedaan moet maken als je echt een Windows update nodig hebt.

Waarvoor heb je third party applications nodig voor het instellen van je Windows update ? Dit betreft gewoon basale windows configuratie zaken waarvoor extra tools niet nodig zijn.
30-11-2015, 21:58 door Anoniem
Ik had Privacy aangepast en ver alles uitgezet maar na de laatste update stonden er een paar dingen terug aan, Wi-Fi en Bluetooth o.a.

Zoals ik er daar al melding van maakte schijnt het dat MSoft de laatste update voor Win10 heeft teruggetrokken juist om reden van dat er bepaalde groepen mensen waren die ondervonden dat de privacy instellingen die zij gezet hadden terug aangepast waren door Msoft.

http://tweakers.net/nieuws/106486/windows-10-update-veranderde-privacy-instellingen-van-sommige-gebruikers.html

Ik had dat op een test laptop met Win10 al ondervonden.

Zo zie je maar.
01-12-2015, 11:38 door Anoniem
Wanneer je meerdere systemen beheert en een beetje schijfruimte kan missen, is het niet toepassen van WSUS een foutje van toch wel een kinderlijk niveau...
01-12-2015, 14:21 door Anoniem
Windows servers hebben een heel ander doeleinde dan Linux servers, een beetje systeembeheerder weet wat er gebeurd in/op zijn systemen ongeacht OS.
Ik heb een tijd freeBSD voor mijn bedrijf gedraait en werkte prima, de systeembeheerder heeft alleen wat meer verstand van zaken nodig zoals Linux > Unix > Windows omgeving.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.