image

BlackBerry verlaat Pakistan wegens aftapverplichting

maandag 30 november 2015, 09:44 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-11-2015, 13:25

Smartphonefabrikant BlackBerry verlaat volgende maand Pakistan omdat de Pakistaanse overheid het verkeer van zakelijke BlackBerry-gebruikers wil kunnen aftappen. In juli stelde de Pakistaanse Telecomautoriteit dat BlackBerry Enterprise Service (BES) servers vanwege 'veiligheidsredenen' vanaf december niet meer zijn toegestaan.

"De werkelijkheid is dat de Pakistaanse overheid al het BlackBerry Enterprise Service-verkeer in het land wil kunnen monitoren, waaronder elke BES-mail en BES BBM-berichten", zegt BlackBerry COO Marty Beard in een blogposting. "BlackBerry geeft geen gehoor aan dit soort richtlijnen. Zoals we al vaker hebben gezegd doen we niet aan 'backdoors' om toegang tot klantgegevens te geven en hebben we dit ook niet op andere plekken gedaan."

Volgens Beard ging het Pakistaanse verzoek niet om de openbare veiligheid, maar wilde de Pakistaanse overheid onbelemmerde toegang tot de gegevens van BES-klanten. Iets waar het bedrijf niet aan wil meewerken. Hoewel het verzoek van de Pakistaanse overheid alleen op de BES-servers was gericht, heeft het bedrijf besloten de gehele Pakistaanse markt te verlaten. Vanwege de verplichting om een groot gedeelte van de BlackBerry-klanten te monitoren was er geen andere keuze, aldus Beard.

Update

De Pakistaanse overheid heeft het bevel om de BES-servers te sluiten verschoven van 30 november naar 30 december. BlackBerry zal daarom niet vandaag, maar vanaf 30 december het land verlaten.

Reacties (2)
30-11-2015, 13:03 door Anoniem
Heel goed Blackberry!
30-11-2015, 13:38 door Anoniem
Goede beslissing van BlackBerry. Ze laten hiermee het juiste signaal zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.